Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vyhrocenou situaci v nemocnici chce pomoci vyřešit vedení radnice

Představitelé Sokolova svolali schůzku znesvářených ortopedů a manažerů tamní nemocnice. Ortopedi nesouhlasí s průběhem výběrového řízení na primáře jejich oddělení ani s osobou, která má do křesla primáře usednout. Manažeři nemocnice zase trvají na tom, že nepřijmou žádný diktát lékařů a vybraného kandidáta nehodlají měnit.

„Městu Sokolov velmi záleží na tom, aby místní nemocnice dobře fungovala a pro obyvatele tak byla zajištěna kvalitní péče. Proto starostka Renata Oulehlová svolala jednání týkající se ortopedického oddělení, jehož osm lékařů hrozí výpovědí a odchodem z nemocnice,“ vysvětluje důvod schůzku mluvčí Sokolova Vladimír Meluzín.

Na radnici dorazili zástupci Nemocnice Sokolov a společnosti Penta Hospitals, která nemocnici vlastní i lékaři z ortopedie. Výstupem z téměř dvouhodinové debaty bylo, že ani jedna ze stran se nebrání dalšímu společnému jednání. Všichni také deklarovali, že chtějí, aby byla sokolovská ortopedie nadále zachována.

„Nejsme ani vlastníky, ani provozovateli nemocnice, ale aktuální vyhrocené dění nám není lhostejné. Jsem ráda, že zástupce všech stran přijali pozvání ke společnému setkání a vyjasnili si svá stanoviska,“ uvedla starostka Renata Oulehlová (ANO).

Ta společně s místostarostou Janem Pickou debatu moderovala. „Nejen nás, ale také občany města zajímá, co se bude s ortopedií dít. Debata na sociálních sítích je toho důkazem,“ poznamenal místostarosta Jan Picka (nez).

Situace na sokolovské ortopedii se zkomplikovala po výběrovém řízení na nového primáře po odcházejícím dlouholetém primáři Oldřichu Vastlovi starším. Lékaři mají určité výhrady k výběrovému řízení, a proto chtějí odejít. Podle zástupců nemocnice a Penty však bylo výběrové řízení zcela standardní a za vybraným kandidátem na primáře si stojí.

Ortopedi sokolovské nemocnice hrozí hromadnou výpovědí

Spor lékařů s vedením nemocnice se týká požadavků na navýšení operativy, což vedení nemocnice údajně nechce vyslyšet. Druhým sporným bodem je otázka nového primáře. Vedení nemocnice ho chce vybrat ve výběrovém řízení, lékaři naopak žádají, aby...

„Jsem přesvědčený o tom, že téměř dvě hodiny, které jsme strávili jednáním, rozhodně nebyly promarněné, i když jsme se nedobrali ke konečnému výsledku. Rozešli jsme se ale s tím, že vedení nemocnice a lékaři z ortopedie budou dál jednat a že chtějí ortopedii v Sokolově zachovat.  A to je pozitivní,“ dodal Jan Picka.

Za provozovatele nemocnice byla jednání přítomna generální ředitelka společnosti Penta Hospitals CZ Barbora Vaculíková, ředitel sokolovské nemocnice Jaroslav Kratochvíl a zdravotní ředitel Jiří Štefan. Ortopedy zastupovali Lukáš Galek, Luboš Galek, Oldřich Vastl ml., Marek Kalenda a online se připojili Jaroslav Budín s Davidem Kňourkem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky ortopedie, Sokolov, výpověď, neshody, operace, primář, nemocnice, lékař, výběrové řízení, Renata Oulehlová, Jan Picka, Nemocnice Sokolov, Jaroslav Kratochvíl, Barbora Vaculíková, Penta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhrocenou situaci v nemocnici chce pomoci vyřešit vedení radnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.