Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Karlovarském kraji začal opět narůstat počet nakažených covid-19

Několik dní se zdálo, že počet nakažených koronavirem na západě Čech klesá stejně, jako je tomu ve většině krajů republiky. Opak je ale pravdou. Před týdnem v pondělí bylo v kraji 4237 nakažených, ve středu jejich počet sice klesl na 3872, od té doby ale opět stoupá.

„Ke včerejšímu večeru evidujeme 4516 nakažených. Nejvíce jich je stále na Chebsku, kde jich je 2142, na Karlovarsku 1208 a na Sokolovsku 1166,“ uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

Výrazně se v minulém týdnu zvýšil i počet zemřelých v souvislosti s koronavirem. Hygienici jich museli do statistik připsat dalších 33. Zatímco v pondělí totiž evidovali 310 úmrtí, ke včerejšku jich je v našem kraji už 343. „Nejvíce lidí v minulých sedmi dnech zemřelo na Chebsku a to 23. Na Karlovarsku jich bylo 8 a na Sokolovsku 2,“ dodala mluvčí hygieny.

Počet provedených testů v našem kraji se přiblížil k osmdesáti tisícům. Během minulého týdne jich hygienici provedli a vyhodnotili zhruba pět tisíc. Celkem se od začátku pandemie v Karlovarském kraji nakazilo 19 604 lidí. Počet zotavených z nemoci covid-19 je 14 745.

V kraji i nadále probíhá antigenní testování a v minimálním počtu i očkování. Vedení kraje si stěžuje na nedostatek vakcín. Situaci v chebské nemocnici se v uplynulých dnech podařilo stabilizovat a zároveň v ní vedení Karlovarské krajské nemocnice (KKN), pod kterou ta chebská spadá, provedlo šetření událostí z 8. ledna, kdy primář interny zveřejnil informace o tom, že personál musí rozhodovat o tom, komu poskytne akutní péči a komu ne.

„Interním šetřením bylo zjištěno, že všem pacientům v nemocnici v Chebu byla poskytnuta zdravotní péče v souladu se současnými poznatky lékařské vědy a nedošlo k žádnému poškození zdraví ani úmrtí,“ uvedl Vladislav Podracký, mluvčí KKN.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, očkování, COVID-19, Česko, Karlovarská krajská nemocnice, okres Cheb, okres Sokolov, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji začal opět narůstat počet nakažených covid-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.