Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Nový rok začalo mnoho obyvatel Karlovarského kraje s nemocí covid-19, počet nakažených rychle roste

Za poslední pět dní stoupl počet lidí nakažených koronavirem v našem kraji o více než šest set případů. Největší nárůst je nyní zaznamenáván v okrese Cheb, který na podzim dlouho patřil k nejméně zasaženým okresům v celé České republice.

„Počet lidí nemocných covid-19 byl k včerejšímu večeru v našem kraji 2662. Na Chebsku jich evidujeme 999, na Sokolovsku 833 a na Karlovarsku 830,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Za posledních pět dní stoupl bohužel i počet zemřelých. V souvislosti s koronavirem tak v Karlovarském kraji zemřelo již 277 osob.

„V posledních pěti dnech zemřelo šestnáct lidí v okrese Karlovy Vary, jeden na Sokolovsku a tři na Chebsku,“ dodala mluvčí.

Na konci roku 2020 se v kraji relativně hodně testovalo. Během uplynulých pěti dní bylo provedeno téměř tři tisíce testů. Na Nový rok jich bylo 646, což je na Karlovarský kraj velmi vysoké číslo.  Celkem už počet provedených a vyhodnocených testů dosáhl počtu 68 569. Počet lidí zotavených z nemoci covid-19 je v Karlovarském kraji 11 992.

Velmi složitá situace je ale v nemocnicích na území kraje. Tam je aktuálně velký nedostatek personálu a proto vedení kraje před několika dny zveřejnilo výzvu určenou všem studentům.

„Situace v nemocnicích v Karlovarském kraji se kvůli stoupajícímu počtu nemocných s COVID-19 opět zhoršuje a nemocnice rychle zaplňují své lůžkové kapacity. Karlovarský kraj proto vyzývá všechny studenty lékařských fakult, vyšších odborných škol se zdravotnickým zaměřením a středních zdravotnických škol, aby znovu přišli nemocnicím pomoci. Vážíme si pomoci a vstřícnosti každého jednotlivce. Zájemci se mohou telefonicky hlásit na personálních odděleních v nemocnici Karlovy Vary, nemocnici Sokolov a v nemocnici Cheb,“ uvedla Jana Pavlíková, mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Do Karlovarské krajské nemocnice už dorazily i první dávky vakcíny proti koronaviru a očkování v našem kraji by mělo být zahájeno v pondělí ráno. Očkovací centra jsou připravena v Karlových Varech, Sokolově i Chebu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, Cheb, nemocnice, Česko, okres Cheb, okres Sokolov, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový rok začalo mnoho obyvatel Karlovarského kraje s nemocí covid-19, počet nakažených rychle roste  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.