Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Vakcíny se do krajů dostanou později, do toho Karlovarského až na Silvestra

Původně mělo do Karlovarského kraje dorazit 975 dávek vakcíny proti koronaviru včera a vakcinace měla začít ve středu. Mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková ale informovala, že dojde k určitému zpoždění v dodávce a vakcíny budou do kraje doručeny až na Silvestra.

„Podle informací z Ministerstva zdravotnictví ČR, které jsme získali během včerejšího večera, bude závoz vakcín do krajů oproti původním předpokladům zpožděn a realizován až 31. prosince,“ uvedla Jana Pavlíková.

V kraji jsou připravena očkovací centra ve všech třech okresních městech. Jako první dostanou vakcínu proti nemoci covid-19 zdravotníci a záchranáři.

„V Karlovarském kraji jsme na očkování připraveni. Intenzivně pracujeme na seznamech očkovaných pro první fázi i na přípravě očkovacích míst v nemocnici v Karlových Varech, v Sokolově a v Chebu,“ sdělil uvolněný zastupitel Karlovarského kraje pro oblast zdravotnictví Josef März (VOK).

Vedení kraje původně avizovalo, že očkování zahájí ve středu 30. prosince. To ale nebude možné, neboť očkovací látka do kraje zatím vůbec nedorazila.

„Kvůli opožděné dodávce vakcíny musíme logicky posunout i zahájení očkování,“ dodal zastupitel.

V České republice bylo očkování proti koronaviru zahájeno v sobotu ráno, když první dávku dostal premiér Andrej Babiš. Očkovalo se zatím pouze v Praze a Brně. Postupně se mají vakcíny dostat do všech krajů, kde na ně zdravotníci netrpělivě čekají. Během ledna by do Karlovarského kraje mělo dorazit zhruba tři tisíce dávek vakcíny proti koronaviru.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vakcína, koronavirus, očkování, Karlovarský kraj, silvestr, očkování proti COVID-19, Jana Pavlíková, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Josef März, Andrej Babiš, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vakcíny se do krajů dostanou později, do toho Karlovarského až na Silvestra  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.