Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Testování pedagogů bude možné v Karlových Varech, Sokolově i Chebu

Pedagogové budou moci v Karlovarském kraji využít k bezplatnému testování antigenními testy odběrová místa v Karlových Varech, Sokolově i Chebu. Dobrovolné odběry začnou na základě rezervací v Karlových Varech od 5. do 18. prosince, v Sokolově od 8. do 18 prosince, v Chebu se učitelé mohou nechat otestovat na Poliklinice Flóra.

"Drobné zpoždění v termínech testování v našem kraji je způsobeno tím, že bylo mimořádné opatření vydáno až 30. listopadu, museli jsme vše technicky a především personálně zajistit, aby odběrová místa byla připravena na dobrovolné testování pedagogů. Řešily se také požadavky na vybavení jednotlivých odběrových míst," uvedla vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Alena Šalátová.

V Karlových Varech zůstane testovací místo v areálu karlovarské nemocnice. Testovat se bude od pondělí do pátku od 8:00 do 12:00, v sobotu od 9:00 do 12:00. Časy je ale možné podle potřeby upravit.

V Sokolově bude zřízeno pro testování pedagogů nové testovací místo na parkovišti u koupaliště Michal. Testovat se zde budou PCR testy i lidé, které na testování pošle lékař nebo hygienici. Provoz a dozor na testovacím místě zajistí podle starostky Sokolova Renaty Oulehlové (ANO) město ve spolupráci s hasiči.

"Lidé přijedou na koupaliště Michal, nechají se otestovat a počkají si na výsledek v autě na parkovišti. Proto jsme hledali prostor, kde mohou automobily stát delší dobu. A to právě koupaliště Michal splňuje," uvedla Renata Oulehlová s tím, že odběrové místo na Michalu bude do budoucna sloužit i pro testování zájemců z řad veřejnosti, které se má rozběhnoiut ve druhé polovině prosince.  Pro testování pedagogů a lidí indikovaných lékaři začne odběrové místo sloužit 8. prosince a bude v provozu v úterý, středu a čtvrtek od 8:00 do 12:00.

V Chebu nebude kvůli nedostatku zdravotnického personálu odběrové místo v areálu chebské nemocnici testovat pedagogy a zůstane otevřeno jen pro občany indikované k PCR testu praktikem či hygienikem. Pedagogové budou moci pro provedení antigenního testu využít odběrové místo na Poliklinice Flora Cheb v Májové ulici.

Zatímco pro Karlovy Vary a Sokolov bude sloužit k objednání na testy krajský rezervační systém, chebské odběrové místo na něj napojené není.

Zájem o testování mezi pedagogy není vysoký a pohybuje se ve stovkách. Pro mnohé může být překážkou i to, že testování pedagogů se odehrává jen v některých dnech a prakticky výhradně dopoledne, tedy v době školní výuky.

Podle mluvčího Karlovarské krajské nemocnice Vladislava Podrackého bude nutné ještě dořešit úhrady za testování. Zatímco zdravotní pojišťovny platí za test nemocnicím 350 korun, náklady včetně mezd, ochranných pomůcek a dalších jsou okolo 500 korun na test.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, školy, koronavirus, Sokolov, Karlovy Vary, Cheb, Karlovarský kraj, Karlovarská krajská nemocnice, koupaliště, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testování pedagogů bude možné v Karlových Varech, Sokolově i Chebu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.