Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Sokolově se otevře nové odběrové místo na covid-19, neobslouží ale samoplátce

V Karlovarském kraji se otevře nové, v pořadí již šesté odběrové místo. Bude určeno pro lidi indikované praktickým lékařem či hygieniky k testu na Covid-19. Odběrové místo bude v areálu společnosti Sokolovská bytová v ulici Komenského.

„Vzhledem k tomu, že v našem kraji stále rychle roste počet nemocných koronavirem, rozhodli jsme se ve spolupráci s Nemocnicí Sokolov otevřít další odběrové místo pro provádění odběrů občanů indikovaných praktickým lékařem či hygieniky k testu na COVID – 19. Vybudování centra budou mít na starosti hasiči z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje. V provozu bude zatím třikrát týdně. Je to v pořadí šesté místo v kraji, kde lze odběry absolvovat. Chtěl bych tímto moc poděkovat jak sokolovské nemocnici, tak hasičům za spolupráci,“ vysvětlil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

Poprvé se nové odběrové místo v Sokolově otevře zítra v osm hodin ráno. Dále bude v provozu ve dnech úterý, čtvrtek a sobota, vždy od 8.00 do 12.00 hodin.

„K odběru se lidé v Karlovarském kraji, kterým žádanku na test elektronicky vystavil praktický lékař či pracovník Krajské hygienické stanice, stále objednávají prostřednictvím call centra na telefonní lince 950 380 380,“ doplňuje mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková s tím, že nové odběrové místo v Sokolově nebude sloužit pro testování samoplátců.

„Po dohodě s krajským koordinátorem pro intenzivní péči Dagmar Uhlíkovou a Karlovarským krajem zajistíme nově vzniklé odběrové místo na onemocnění SARS-COV2 v Sokolově jak personálně, tak provozně. Dohled nad provozem místa bude zajišťovat náměstek ošetřovatelské péče Nemocnice Sokolov Martina Kalendová a náš hygienický specialista Zlatka Franková,“ uzavřel zdravotní ředitel Penta Hospitals CZ Jiří Štefan.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky odběrové místo, test, COVID-19, Sokolov, Karlovarský kraj, praktický lékař, Nemocnice Sokolov, Hasičský záchranný sbor, Petr Kubis, ANO 2011, Jana Pavlíková, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově se otevře nové odběrové místo na covid-19, neobslouží ale samoplátce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.