Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

V Karlovarském kraji už s koronavirem zemřelo 51 lidí

Dvě úmrtí hlásí hygienici v uplynulém týdnu na Sokolovsku, kde od začátku pandemie dosud nikdo nezemřel. Nakažených je aktuálně na západě Čech 655, nejvíce stále na Chebsku.

„Na Chebsku je 284 nemocných Covid-19, na Sokolovsku 120 a v okrese Karlovy Vary 251. Počet zemřelých v souvislosti s touto nemocí v našem kraji stoupl za poslední týden o sedm osob,“ uvedla mluvčí hygieny Michaela Zajíčková.

Celkem se tak v Karlovarském kraji od jara nakazilo už 1679 osob. 655 jich je aktuálně nemocných, 973 se jich vyléčilo a 51 zemřelo. Na Chebsku zemřelo již 44 osob, na Sokolovsku 2 a na Karlovarsku 5.

„Co se týká testování, ta za včerejšek bylo odebráno a vyhodnoceno 91 testů, což je dáno hlavně tím, že byl víkend. Celkový počet testů v Karlovarském kraji dosahuje čísla 24 148,“ doplnila mluvčí hygieny.

Celkem se nakazilo 871 žen a 808 mužů. Nejvíce zasaženou věkovou skupinou jsou dospělí lidí ve věku od 25 do 64 let, kde se nakazilo 991 osob. Druhou nejpostiženější věkovou kategorií jsou senioři starší 65 let, který evidujeme 365. U mladých lidí ve věku od 15 do 24 je celkový počet nakažených 194 a dětí do od pěti do čtrnácti let jich je 115. „Ve věkové kategorii do pěti let je 14 dětí,“ dodala Michaela Zajíčková s tím, že hygienici poslali do karantény už 1183 lidí.

V Česku kvůli narůstajícímu počtu nakažených platí ode dneška nouzový stav. V Karlovarském kraji jsou uzavřeny střední a vysoké školy. Nouzový stav byl vyhlášen an 30 dní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, okres Cheb, okres Sokolov, Česko, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji už s koronavirem zemřelo 51 lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.