Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarský kraj i hasiči pomohou přetíženým hygienikům

Karlovarský kraj i hasiči pomohou pracovníkům Krajské hygienické stanice Karlovy Vary. Od pondělka už hygienikům pomáhá šestice hasičů a kraj nabídl i další pracovníky z krajského úřadu, kteří by mohli pomoci zejména s trasováním a dohledáváním kontaktů nakažených koronavirem, řekl dnes novinářům hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

Po dohodě na krizovém štábu hasiči pomáhají také na odběrových místech pro testování na koronavirus. Karlovarský kraj zároveň převzal na sebe informování starostů o počtu nákaz v jednotlivých obcích.

"Vzhledem k tomu, že situace v Karlovarském kraji je taková, jaká je, a hygienická stanice jede na 200 procent, tak jsme se dohodli, že umožníme starostům přístup prostřednictvím krajského bezpečnostního portálu ke všem datům v jejich obcích i všech obcích Karlovarského kraje," uvedl Petr Kubis (ANO)

Dosud kraj dostával zpracované informace od hygienické stanice a v případě, že v některé obci byla potvrzena nákaza, informovali hygienici starosty telefonicky. S přibývajícím počtem případů nemoci covid-19 už ale hygienici nestíhali data pro kraj připravovat, a tak zpracování údajů převzal přímo kraj, který je pak bude dál poskytovat starostům.

Aktuálně je podle hejtmana v kraji zhruba 570 nakažených. Od počátku epidemie je to už asi 1250. Nejhorší situace je podobně jako na jaře na Chebsku, které bylo zařazeno na takzvaném semaforu ministerstva zdravotnictví mezi oranžové okresy, kde začíná komunitní přenos covidu-19.

Krajská hygienická stanice už minulý týden vydala pro Chebsko další opatření proti šíření koronaviru, roušky jsou tam povinné i na venkovních akcích nad 100 lidí. Další opatření a doporučení mohou hygienici vydat ještě v tomto týdnu.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, hasiči, Karlovarský kraj, Krajská hygienická stanice, COVID-19, Petr Kubis, ANO 2011, Karlovy Vary, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj i hasiči pomohou přetíženým hygienikům  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.