Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve Františkových Lázních se nakazilo už asi 200 lidí, většinou šlo o hosty

Hygienici evidují už zhruba 200 lidí, kteří se nakazili nebo mají souvislost s nárůstem onemocnění koronavirem ve Františkových Lázních na Chebsku. Ve většině případů šlo o klienty lázeňských zařízení, uvedl server Seznam Zprávy. Zhruba 170 klientů, u nichž se nákaza potvrdila, je už v domácí izolaci v místě svého trvalého bydliště, a to ve všech krajích, řekla mluvčí karlovarské Krajské hygienické stanice (KHS KK) Michaela Zajíčková. Další lidé s pozitivním testem na covid-19 jsou mezi zaměstnanci ubytovacích zařízení.

Na rostoucí počet případů zareagovali hygienici ve spolupráci s provozovateli lázeňských i dalších hotelových zařízení mimořádným opatřením, které by mělo nárůst případů nákazy zmírnit. "Největší efekt pokud jde o zabránění šíření onemocnění má stále dodržování režimových opatření. To znamená sociální distanc, nošení ochranných prostředků dýchacích cest a minimalizace kontaktů. KHS KK se snaží ve spolupráci s vedením města opatření veřejnosti sdělovat jasně a srozumitelně a také je systematicky korigovat," uvedla Michaela Zajíčková.

Na počátku týdne řekl ředitel Lázní Františkových Lázní Josef Ciglanský, že přes vysokou úroveň hygienických opatření přímo v lázních, nebylo možné zamezit nákaze klientů, kteří se potkávali s dalšími lidmi ve městě, v restauracích nebo zábavních podnicích nebo s nákazou už přijeli. I proto se město snaží dohodnout s provozovateli těchto podniků na omezení provozní doby.

V Karlovarském kraji byla nejhorší situace se šířením koronaviru na jaře. Vzniklo několik lokálních ložisek nákazy, které se ale podařilo včas zastavit. Podle hygieniků se stav, kdy se objevovaly jen jednotky případů, začal měnit v druhé polovině prázdnin, obvykle v souvislosti s nákazami na hromadných společenských a zábavních akcích.

Další nárůst případů pak vzniká ve školských zařízeních. Podle Zajíčkové nyní KHS KK eviduje případy nákazy na šesti školách v kraji. Onemocnění se týká jak žáků, tak i pedagogů.

Ke středečnímu večeru bylo v kraji podle údajů KHS KK evidováno celkem 159 aktivních případů nákazy koronarirem. Největší počet případů 81 byl na Chebsku, 56 případů je z Karlovarska a 22 na Sokolovsku.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, zdraví, lázně, koronavirus, Františkovy Lázně, infekční onemocnění, COVID-19, okres Cheb, Krajská hygienická stanice, Seznam Zprávy, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Františkových Lázních se nakazilo už asi 200 lidí, většinou šlo o hosty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.