Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chebskou nemocnici dostaví společnost Metrostav za 234,5 milionu korun

Chebskou nemocnici dostaví Metrostav s cenovou nabídkou 234,5 milionu korun. Rozhodla o tom Rada Karlovarského kraje. Kraj tak plní závazek co nejrychleji dokončit stavbu, která se zastavila kvůli problémům s původním zhotovitelem, uvedla v tiskové zprávě mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje Jana Pavlíková. Stavba má být dokončena do prvního čtvrtletí roku 2022.

Přestavba nemocnice je hotová asi z poloviny. Zatímco v novém pavilonu A už může nemocnice služby plně poskytovat, ve zbylé části jde o provizorní řešení. "Kvůli stavebním pracím jsme museli vyprázdnit levou část pavilonu B s výjimkou pokojů chirurgické JIP a všechna oddělení či ambulance přesunout, kam se dalo. Zbývá tedy dokončit rekonstrukci pavilonu B včetně přístavby. V těchto prostorách budou umístěny specializované ambulance, vyšetřovna sono, pracoviště radiologie, lůžkové oddělení chirurgie, ORL a interny," uvedl náměstek hejtmana Dalibor Blažek (Místní).

Cena za stavební práce včetně projektové dokumentace, technického dozoru a autorského dozoru rekonstrukce dosáhne přibližně 560 milionů korun. "Další peníze dá kraj na vybavení nemocnice, přibližně 170 milionů korun. Celková cena ale závisí na výsledcích zadávacích řízení na vybavení nemocnice, které kraj musí v soutěži vybírat zvlášť," doplnik Blažek.

Stavba začala na počátku roku 2017. Rekonstrukci za půl miliardy dělalo sdružení firem ESB-VCES Nemocnice Cheb. Podle firem byly v projektu chyby, požádaly proto kraj o dodatek s navýšením ceny a prodloužením termínu. To ale kraj odmítl a na konci minulého roku kvůli zpožďování zakázky odstoupil od smlouvy. Spor s původním zhotovitelem zřejmě skončí u soudu. Kraj proto musel vyhlásit nové výběrové řízení na dostavbu nemocnice.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Karlovarský, Metrostav, Karlovarský kraj, Jana Pavlíková, pavilon, Dalibor Blažek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebskou nemocnici dostaví společnost Metrostav za 234,5 milionu korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.