Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Interna ani další oddělení chebské nemocnice se na prázdniny zavírat nebudou

Rozhodnutí Karlovarské krajské nemocnice o omezení provozu během letních dovolených považuje vedení Karlovarského kraje za velmi nepříjemnou věc, kterou chtělo odvrátit, proto sjednalo pomoc jinde. Do Chebu přijdou na výpomoc lékaři z jiných míst republiky.

"O záměru uzavřít internu a v návaznosti i další oddělení v chebské nemocnici během letních dovolených  jsme nebyli předem informováni. Nacházíme se v době pokoronavirové, kdy právě chebská nemocnice byla již na několik dnů uzavřená. Pro pacienty ze spádové oblasti, kterých je až 100 tisíc  a samozřejmě ani pro nemocniční personál, nebylo uzavření ničím příjemným. Snažíme se proto najít cestu, jak zajistit fungování všech oddělení i v období letní dovolené," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

K tomu, aby zůstalo chebské interní oddělení v provozu, bylo zapotřebí zajistit minimálně dva lékaře.

"A to se podařilo. Na chebskou internu nastoupí během dovolených tři lékaři. Dohoda s nimi je zatím do konce července. Jednáme ale dále, abychom provoz interny zajistili i na dalších 14 dnů v srpnu. Již nyní ale máme informace, že se další lékaře podaří zajistit právě i na srpen," vysvětlil hejtman, který o pomoc žádá vedení nemocnice na Homolce a ve spojení je i s ústeckým náměstkem hejtmana Martinem Klikou, se kterým řeší možnou výpomoc lékařů z ústecké krajské nemocnice.

Rozhodnutí o omezení provozu chebské nemocnice nechce kraj připustit také z hlediska právě probíhající lázeňské a turistické sezony.  

"Snažíme se všemi možnými prostředky přilákat lázeňské pacienty k nám do kraje a slibujeme jim i maximální komfort, mezi který bezesporu patří i bezproblémové zajištění lékařské péče," doplnila exhejtmanka Jana Mračková Vildumetzová (ANO), která o problému s uzavíráním oddělení chebské nemocnice jednala i s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem. "Ministr zjišťuje, jestli by mohli v chebské nemocnici vypomoci i lékaři ze Všeobecné fakultní nemocnice Plzeň a slíbil, že 2. září do chebské nemocnice přijede osobně," dodala exhejtmanka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto nemcheb

Štítky nemocnice Cheb, interna, uzavření, pomoc, Karlovarský kraj, nemocnice, lékař, Karlovarská krajská nemocnice, Cheb, ANO 2011, Petr Kubis, Adam Vojtěch, Jana Mračková Vildumetzová, Martin Klika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Interna ani další oddělení chebské nemocnice se na prázdniny zavírat nebudou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.