Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V Karlovarském kraji zatím hygienici neevidují žádné nové ohnisko nákazy COVID-19

Během uplynulého týdne zaznamenali hygienici pouze osm nových případů nákazy koronavierem. Nikdo z nemocných v našem kraji v souvislosti s touto nemocí nezemřel. V Karlových Varech bude uzavřen odběrový stan.

„Aktuálně je v Karlovarském kraji pouze jeden člověk nemocný COVID-19. Tento pacient žije v okrese Sokolov,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

V okrese Karlovy Vary ani Cheb není aktuálně nikdo nemocný koronavirem. V celkových číslech je tak v Karlovarském kraji evidováno 490 pozitivních testů, 450 vyléčených pacientů, 1 nemocný a 39 zemřelých.

„Celkem jsme provedli už 15 258 testů. Za posledních dvacet čtyři hodin jich bylo provedeno a vyhodnoceno 11. Počet udělených karantén zůstává na čísle 915,“ dodala mluvčí.

V souvislosti s aktuální epidemiologickou situací i počtem aktuálně prováděných testů dochází od dnešního dne k uzavření odběrového stanu v karlovarské nemocnici.  „Stacionární odběrné místo bude nově přemístěno do pavilonu B, přízemí, v prostorech ambulance cestovní medicíny. Jeho provozní doba bude od pondělí do pátku od 8:00 do 9:00 hod., případně dle domluvy,“ uvedla na svém facebooku Karlovarská krajská nemocnice.

Trasa na odběrové místo bude označena a každý objednaný bude mít telefonicky sděleny instrukce.

„I nadále platí, že pacienty k odběru indikuje praktický lékař, který je také objednává. Objednávat se mohou také samoplátci. Činnost elektronického rezervačního systému bude ukončena,“ dodává krajská nemocnice na svém webu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, Karlovy Vary, pacient, Karlovarská krajská nemocnice, Krajská hygienická stanice, Cheb, Sokolov, infekční onemocnění, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji zatím hygienici neevidují žádné nové ohnisko nákazy COVID-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.