Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Oblíbené cyklobusy vyjedou poprvé v sobotu, v kraji nabídnou pět základních tras

Cyklobusy jezdí v Karlovarském kraji už osmnáct let a každoročně jejich služby využijí tisíce sportovců. Vedle cyklistů využívají dopravu i turisté a rodiny s dětmi. Provoz cyklobusů je v Karlovarském kraji letos naplánován až do konce měsíce září.

„Provoz zahajujeme po zvážení všech okolností daných současným stavem a věříme, že i letos bude provoz úspěšný a cyklobusy využijí i noví návštěvníci Karlovarského kraje, kteří místo dovolené v zahraničí budou objevovat krásné prostředí a přírodu našeho regionu s množstvím značených cyklotras a cyklostezek,“ uvedl Zdeněk Suchan, výkonný ředitel společnosti Autobusy Karlovy Vary, která provoz cyklobusů zajišťuje.

Služba je v Karlovarském kraji v provozu již osmnáct let. I letos budou moci sportovci a turisté využít pět základních tras – červenou Cyklostezkou Ohře do Krušných hor, modrou Mezi Střelou a Vladařem, oranžovou Chebskem a Vogtlandskem do přírodního parku Přebuz, žlutou Porolavím k Blatenskému příkopu a azurovou Lázeňskou.

„Cyklobusy jsou v provozu jako ucelený systém přepravy cyklistů a jízdních kol v našem regionu již od roku 2003. Obliba cyklobusů rok od roku stoupá, jen vloni od května do září přepravily na 8 579 osob. To je také jedním z důvodů, proč jsme se opět rozhodli podpořit žádost dopravce o individuální dotaci, a to částkou až do výše 200 tisíc korun při předpokládaném dopravním výkonu 25 048 kilometrů. Dotaci však musí ještě odsouhlasit krajské zastupitelstvo,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů.

Vzhledem k velkému zájmu o cyklobusy je doporučeno si včas zajistit místenku na vybraný spoj a trasu.

„I letos mohou děti, studenti a senioři využít 75% slevu na jízdném a mohou tak po týdnech uzavřených doma za výhodných podmínek utužit své zdraví v přírodě,“ dodal ředitel přepravní společnosti.

Kromě milovníků cyklistiky mohou služeb společnosti využívat také turisté, rodiny s dětmi a ostatní cestující.

„Letos vyjedou cyklobusy na vyznačených trasách poprvé 16. května, naposledy se s nimi lidé svezou 28. září,“ dodala mluvčí krajského úřadu Veronika Svobodová.

Veškeré informace o jízdních řádech, včetně tarifních podmínek, získají zájemci v předprodejních místech společnosti Autobusy Karlovy Vary, u řidičů cyklobusů nebo na internetových stránkách společnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cykloturistika, výlety, Karlovarský kraj, cyklobusy, Autobusy Karlovy Vary, Josef Janů, Krušné hory, Cyklostezka Ohře, okres Cheb, Přebuz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbené cyklobusy vyjedou poprvé v sobotu, v kraji nabídnou pět základních tras  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.