Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasičům trvalo pouhých třináct minut, než přijeli a vyprostili desetiletého chlapce ze studny

Třináct minut hrázy prožil desetiletý chlapec, který v Aši spadl do studny. Naštěstí vše viděl jeho kamarád, který neváhal a běžel zavolat pomoc. Ta přijela rychle a chlapci pomohla.

Tři jednotky hasičů, včetně specializované lezecké skupiny, vyjížděli k záchraně desetiletého chlapce v ašské části Mokřiny. Chlapec z neznámých příčin spadl do zhruba pětimetrové studny.

„Na místě byl i další chlapec, který po pádu svého kamaráda do studny ihned běžel k nedalekému domu, kde vše řekl tamním obyvatelům. Ti okamžitě volali na tísňovou linku,“ popisuje mluvčí hasičů Martin Kasal.

Chlapci ve studni se naštěstí podařilo vytáhnout se nad hladinu vody a držet se uvnitř studny trubky až do příjezdu hasičů.

„Jednotka ze stanice Aš se na laně spustila do studny za chlapcem, zajistila ho do záchranného prostředku a na laně vytáhla ze studny ven. Prochladlého chlapce si převzala posádka záchranné služby,“ dodal Martin Kasal s tím, že záchranná akce trvala od nahlášení na tísňovou linku k vyproštění chlapce třináct minut.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KK facebook

Štítky hasiči, studna, , Karlovarský kraj, chlapec, Martin Kasal, Mokřina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasičům trvalo pouhých třináct minut, než přijeli a vyprostili desetiletého chlapce ze studny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.