Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V okrese Karlovy Vary byl dnes po pěti dnech jeden pozitivní test, na Chebsku čtyři v Sokolově nula

Počet zotavených z nemoci COVID-19 dnes stoupl o čtyři osoby. Odběrná místa v kraji zaznamenávají obrovský zájem samoplátců o testování. Volné termíny jsou až na příští víkend. Pro pacienty indikované praktickým lékařem je kapacita dostačující.

„Dnes máme v Karlovarském kraji  pět nových potvrzených případů onemocnění koronavirem COVID-19 a celkem už 187 vyléčených osob,“ sdělila mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Čtyři potvrzené případy byly dnes zaznamenány na Chebsku, kde počet pozitivních testů stoupl na 24é. V okrese Karlovy Vary přibyl jeden nový případ a celkem jich je 77 a na Sokolovsku dnes jsou bez pozitivního testu a celkem tady evidujeme 57 případů.

Co se týká věkových skupin, tak jeden nový případ je ve věkové skupině od 6 do 14 let, jeden ve skupině od 15 do 24 let a tři mezi dospělými od 25 do 64 let.

„Dnes nebyl ani jeden pozitivní test mezi seniory staršími 65 let,“ doplnila mluvčí hygieny s tím, že počet úmrtí zůstává stejný jako včera, tedy 21 osob.  

Celkem bylo v Karlovarském kraji provedeno už 6602 testů. Během dnešního dne jich bylo odebráno a vyhodnoceno 235.

V Karlovarském kraji se stále testuje na dvou odběrných místech a další testy zajišťují odběrné sanity. V tomto týdnu bylo spuštěno testování samoplátců v nemocnici Karlovy Vary i Cheb. „Zaznamenáváme obrovský zájem o testování samoplátců a volné termíny máme de facto až na příští víkend,“ uvedl mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký.

Ten ale zároveň sdělil, že oba odběrné stany mají vyhrazenu dobu pro testování samoplátců a další časy jsou určeny pacientům indikovaným praktickými lékaři a hygieniky. „Pro tyto případy máme samozřejmě dostačující kapacitu, protože testování těchto lidí je ze zdravotnického hlediska prioritou,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, okres Cheb, COVID-19, Sokolov, Krajská hygienická stanice, okres Sokolov, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V okrese Karlovy Vary byl dnes po pěti dnech jeden pozitivní test, na Chebsku čtyři v Sokolově nula  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.