Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hygienici v Karlovarském kraji, dnes hlásí nula pozitivních testů

Necelých tři sta provedených a vyhodnocených testů z dnešního dne, potvrzuje dobré zprávy z předchozích dvou dnů. Počet vyléčených dnes stoupl o tři. Okres Karlovy Vary má již čtvrtý den nula pozitivních testů.

Dnešní den je prvním od 26. února, kdy v Karlovarském kraji nebyl odhalen ani jeden pozitivní test. Obavy z prohřešků během velikonočních svátků se tak zdá se nepotvrdili.

„Dnes evidujeme tři vyléčené osoby a jejich počet tak stoupl na 172, což je v poměru k pozitivním více než polovina. Pozitivních totiž od začátku testování evidujeme 358,“ uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

Pozitivním je fakt, že se podařilo dostat po kontrolu šíření viru COVID-19 zejména v domovech seniorů a léčebnách dlouhodobě nemocných na Chebsku. Tady již druhý den operují vojáci z Vyškova, kteří desinfikují zejména nemocnici v Mariánských Lázních.

Dnes bylo rovněž umožněno testování samoplátcům v Chebu, což je v kraji už druhé místo. Nyní je možné si nechat udělat test za 2000 korun v Karlových Varech a Chebu. V záloze zůstává možnost otevření odběrového stanu v Sokolově a starosta Mariánských Lázní by ho rád měl i ve svém městě.

Celkem bylo během dnešního dne provedeno a vyhodnoceno 278 testů, což je nadprůměrné číslo.  I proto je nulový počet pozitivních hodně pozitivní zprávou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Karlovarský kraj, pozitivní zprávy, Karlovy Vary, Krajská hygienická stanice, Nemocnice Mariánské Lázně, Cheb, okres Cheb, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici v Karlovarském kraji, dnes hlásí nula pozitivních testů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.