Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dnes byly v Karlovarském kraji pouze dva pozitivní testy, samoplátci se mohou od zítřka nechat testovat i v Chebu

Po včerejších příznivých číslech, jsou ta dnešní ještě příznivější. Počet vyléčených dnes převyšuje počet pozitivních. Oba nakažení jsou navíc mezi dospělými, seniory se dnes podařilo ochránit. Kraj navíc zjednodušil objednávkový systém pro samoplátce.

„Dnes jsme měli pouze dva pozitivní testy. Oba byly na Chebsku. Denní nárůsty včera i dnes klesly, zatímco počet vyléčených stoupá,“ uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

Okres Karlovy Vary tak už třetí den neměl ani jeden pozitivní test. Na Sokolovsku mají dnes také nulu a stále platí, že tady je situace nejlepší. Celkový počet pozitivních testů tady hygienici evidují pouze 56. V okrese Karlovy Vary to je 76 a v Chebu 226 pozitivních testů.

Celkem je v kraji od začátku testování 358 pozitivních testů a 169 vyléčených. „Dnes bylo provedeno a vyhodnoceno 199 testů. Celkem tak bylo v Karlovarském kraji už provedeno 5912 testů,“ dodala mluvčí.

Další novinku dnes zavádí Karlovarský kraj. Ten vyzkoušel objednávkový systém na testování samoplátců a od zítřka rozšiřuje tuto službu o další odběrové místo.

„Od čtvrtka 30. dubna zahajujeme testování samoplátců v dalším odběrovém místě. Kromě Karlových Varů nyní budou mít lidé možnost absolvovat odběry i v Chebu. V záloze zůstává i možnost testování samoplátců v Sokolově,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková s tím, že kraj ve spolupráci s Karlovarskou krajskou nemocnicí a Hasičským záchranným sborem zjednodušil objednávkový systém pro všechny zájemce.

Takzvaní samoplátci nepotřebují doporučení k testování od praktického lékaře nebo hygienika.

„Toto testování je za úhradu. Jedná se o metodu PCR, která zjišťuje přítomnost samotného viru, vzorek se odebírá výtěrem z nosohltanu.  Testování probíhá v nemocnici v Karlových Varech i Chebu. Na obou pracovištích je ale postup odběru vzorků odlišný a proto je třeba se důkladně před odběrem o všem informovat,“ dodala krajská mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, Cheb, Karlovy Vary, Krajská hygienická stanice, okres Cheb, okres Sokolov, Jana Pavlíková, Hasičský záchranný sbor, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes byly v Karlovarském kraji pouze dva pozitivní testy, samoplátci se mohou od zítřka nechat testovat i v Chebu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.