Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Senior expres bude v Ostrově rozvážet knihy čtenářům městské knihovny

, aktualizováno 17. dubna 2020, 14:00

Vedení knihovny chce alespoň touto cestou nabídnout čtenářům zapůjčení knih a audiovizuálních médií. Knihy budou rozváženy na základě objednávky až do domu čtenáře. Vždy budou dodržována přísná hygienická opaření.

Městská knihovna Ostrov nabízí od dnešního dne možnost zapůjčení knih s rozvozem.

„Vzhledem k častým dotazům ohledně otevření Městské knihovny Ostrov a možnosti zapůjčení knih jsme se po dohodě s vedením města Ostrova rozhodli našim čtenářům vyjít vstříc, alespoň částečně,“ vysvětluje zástupkyně ředitelky knihovny Jana Múčková.

Čtenáři si mohou objednávat knihy a AV média telefonicky, mailem anebo přes facebook, případně si je rezervovat přes on-line katalog knihovny, po řádném přihlášení.

„Upozorňujeme, že půjčovat si čtenáři mohou pouze knihy a AV média a maximální limit pouze 5 ks najednou.  Od pondělí 20. dubna pak bude probíhat rozvoz knih až domů, který bude zajišťovat ostrovský Senior Expres až do odvolání,“ pokračuje dále zástupkyně ředitelky.

Z kapacitních důvodů budou knihy rozvezeny maximálně 20 čtenářům denně. Veškeré knihy a AV média budou dezinfikované pomocí ozonizéru, který nám zapůjčilo Město Ostrov a řádně uloženy do vydezinfikované tašky.

„Služba není nijak zpoplatněna. Vypůjčené knihy si mohou čtenáři ponechat až do znovuotevření knihovny nebo vracet do biblioboxu knihovny. Veškeré vrácené dokumenty budou opět vydezinfikovány a uloženy do karantény po dobu 3 dnů. Z tohoto důvodu dojde k prodlení při odepsání dokumentů z konta čtenáře,“ dodala Jana Múčková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MU Ostrov

Štítky knihovna, Senior expres, čtenář, bibliobox, Ostrov, Karlovarský kraj, kniha, městská knihovna, Facebook, Městská knihovna Ostrov, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior expres bude v Ostrově rozvážet knihy čtenářům městské knihovny  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.