Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Projekt na přestavbu umělecké školy chce mít Ostrov hotový v příštím roce

Ostrov na Karlovarsku vyhlásí výběrové řízení na projektanta, který v příštím roce navrhne jak přestavět základní uměleckou školu. Současné objekty umělecké školy v Masarykově ulici jsou nevyhovující, radnice je plánuje propojit a zvětšit. Stavební práce zhruba za 80 milionů korun by měly začít za dva roky, řekl dnes novinářům místostarosta Marek Poledníček (nez.).

Rozšíření kapacity umělecké školy připravuje vedení města již dva roky. V současnosti tvoří uměleckou školu dva oddělené objekty, kde se učí hudební a výtvarné předměty. Kvůli nedostatku prostoru je ale taneční a dramatický obor v detašovaném pracovišti. Přestavbou se sjednotí všechny umělecké obory do jednoho objektu.

Radnice už má na novou podobu školy hotovou studii, která počítá také s multifunkčním sálem. „Architekt, který dělal studii, přišel s nápadem, že z těch dvou budov udělá tvar L, a tím získá prostor pro další učebny. Mezi ně se vestaví samostatný objekt koncertního sálu. Tento prvek není nový v tomto prostoru, hned přes Masarykovu ulici takto podobně domy vypadají,“ uvedl místostarosta.

Projektanta chce město vybrat do podzimu. Na projekt si připravilo 2,2 milionů korun, hotový by měl v příštím roce. Náklady stavby se pohybují kolem 80 milionů korun, přesnou cenu ukáže až dokončený projekt. Město bude zároveň usilovat o získání dotace z ministerstva školství. Stavební práce by měly začít v roce 2024, s dokončením se počítá o rok později. Umělecké obory v šestnáctitisícovém Ostrově navštěvuje přes 800 dětí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZUŠ Ostrov

Štítky ČR, správa, stavby, školy, Ostrov, umělecká škola, projekt, Marek Poledníček, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt na přestavbu umělecké školy chce mít Ostrov hotový v příštím roce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.