Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Delší podzimní prázdniny má v Karlovarském kraji jen menší část škol

Jen menší část škol v Karlovarském kraji zvolila na tento týden delší podzimní prázdniny. O udělení ředitelského volna na 25. a 26. října rozhodly spíše střední školy, základních škol minimum. Důvodem pro prodloužení prázdnin je zhoršování epidemie koronaviru, i to, že některé třídy zůstávají v karanténách.

Týdenní podzimní prázdniny má v kraji osm z 20 středních škol. O udělení ředitelského volna rozhodlo například vedení sokolovského gymnázia. Volno má tento týden například i chebské gymnázium, střední pedagogická škola v Karlových Varech nebo střední škola lesnická ve Žluticích.

Kvůli výskytu nákazy covidem-19 ve škole má dva dny volna navíc i gymnázium a obchodní akademie v Mariánských Lázních. "Zjistilo se, že jeden učitel byl covid pozitivní, preventivně se proto rozhodlo o tom, že dvě třídy půjdou do karantény. Karanténa by měla skončit tento týden," řekl dnes starosta Mariánských Lázní Martin Kalina (Piráti).

Na většině základních škol v kraji začínají podzimní prázdniny až ve středu. Jde například o školy v Sokolově či v Mariánských Lázních. V krajském městě mají ode dneška volno podle mluvčí magistrátu Jana Kopála pouze dvě školy, a to v Krušnohorské ulici, kde je v karanténě jedna třída, a v Konečné ulici, kde mají čtyři třídy v karanténě. Ze tří ostrovských škol má týdenní prázdniny pouze ZŠ Májová.

V Chebu se rozhodla prodloužit prázdniny dvě školská zařízení města. "Jde o 4. základní školu v Hradební ulici, kde jsou některé třídy v karanténě, a mateřskou školu v ulici Osvobození," uvedla mluvčí chebské radnice Simona Liptáková. Na 4. základní škole museli už minulý týden do karantény žáci čtyř tříd ze sedmého a osmého ročníku. Ředitel školy pak z personálních, organizačních a hygienických důvodů vyhlásil na 25. a a 26. října ředitelské volno.

Epidemie koronaviru v Karlovarském kraji mírně zesiluje. Za uplynulých sedm dní přibylo v kraji podle ministerstva zdravotnictví 200 nakažených. To je o 73 víc než předchozí týden. Takzvané incidenční číslo, což je počet nově nakažených za týden v přepočtu na 100.000 lidí, je k dnešku na 68.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky ČR, školy, koronavirus, Karlovarský, karanténa, Karlovarský kraj, základní škola, pandemie covidu-19, střední škola, Mariánské Lázně, Martin Kalina, Karlovy Vary, Česká pirátská strana, Žlutice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Delší podzimní prázdniny má v Karlovarském kraji jen menší část škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.