Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budoucí elektrikáři získají nejdříve výuční list a poté maturitu

Integrovaná střední škola Cheb nabídne od příštího roku nový studijní obor Elektrikář – silnoproud. Jedná se o výsledek projektu, který má pomoci zvýšit žákům uplatnění na trhu práce. Ti si totiž po třech letech odnesou výuční list a následně se budou připravovat na maturitní zkoušku. Tato struktura studia je v kraji jedinečná.

„Obor vznikl v rámci testovacího projektu, do kterého se Integrovaná střední škola Cheb přihlásila. My vítáme tento neobvyklý způsob rozložení studia, protože ve chvíli, kdy po čtyřech letech žák neuspěje u maturity, končí se základním vzděláním a jeho uplatnění na trhu práce se razantně snižuje. V případě nového oboru ale bude mít již určitý mezistupeň v podobě výučního listu, což jej nemusí limitovat v budoucím profesním životě,“ uvedl Jindřich Čermák (Piráti), radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu. 

Nový studijní obor vznikl v rámci projektu, který vyhlásilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v lednu letošního roku a chebská škola se do něj přihlásila. V projektu jde o to, vyzkoušet systém středního vzdělávání s výučním listem.

„Pokusné ověřování uvádí vždy dvojici oborů vzdělávání, ve kterých má probíhat. Chebská škola měla dosud zapsaný jen obor Mechanik elektronik. V Karlovarském kraji je tak jedinou, která bude mít zapsané oba obory,“ doplnil radní Jindřich Čermák.

Rozšíření výuky o nový studijní obor Elektrikář – silnoproud nebude pro školu znamenat žádné finanční zatížení.

„Pro výuku nového oboru vzdělání má škola dostatečné personální i materiální zajištění.  Odborný výcvik bude škola zabezpečovat na svých odborných pracovištích, která jsou moderně vybavena,“ dodala Jitka Čmoková, mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje, který je zřizovatelem školy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ISŠ Cheb

Štítky Integrovaná škola Cheb, elektrikář, vzdělání, maturita, výuční list, Karlovarský kraj, projekt, Cheb, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budoucí elektrikáři získají nejdříve výuční list a poté maturitu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.