Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Žáci na základní škole v Ostrově zatím roušky mít nemusí

Žáci ani učitelé při prvním školním dni na základní škole Myslbekova v Ostrově neměli roušky. Vedení školy jim je nenařídilo. Škola je dostatečně vybavena dezinfekcí, zvýšila i pravidelný úklid. Epidemiologická situace ohledně koronaviru ve městě je zatím příznivá, řekl starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Začátek školního roku se uskutečnil tradičně jako v předchozích letech. Krátce před osmou hodinou se všichni žáci řadili před školou podle svých tříd. Úspěšný školní rok žákům popřála kromě starosty Ostrova i bývalá první dáma Livia Klausová. Prvňáky doprovázeli do tříd rodiče. Letos do dvou tříd prvního ročníku v ZŠ Myslbekova nastoupilo 58 dětí.

Podle starosty žádná z ostrovských základních škol zatím nenařídila povinné nošení roušek. "Uvidíme, jak se bude vyvíjet epidemiologická situace a nařízení ČR, a na to budeme reagovat svými opatřeními," řekl Jan Bureš. Zatím podle něj ve městě neevidují nakaženého pedagoga či jiného zaměstnance škol.

Školy radnice vybavila dezinfekcí a je schopna jim poskytnout i ochranné prostředky, které v dostatečném množství nakoupila. Školy budou žádat o příspěvek z ministerstva školství na nákup počítačů a softwarů, aby mohly zajistit případnou výuku na dálku.

Podle starosty není v Ostrově aktuálně žádný pacient nakažený koronavirem. V Karlovarském kraji je podle krajské hygienické stanice (KHS) nyní 56 případů.

Údaje o skutečném počtu žáků škol v Karlovarském kraji budou k dispozici až v říjnu. Ze statistik z minulých let se dá odhadovat, že do prvních ročníků základních škol letos nastoupilo přes 2700 prvňáků. Celkový počet žáků základních škol, které až na výjimky zřizují obce a města, je okolo 25.000.

Do zhruba dvacítky středních škol a gymnázií, které zřizuje Karlovarský kraj, by letos mohlo nastoupit asi 10.000 studentů. Konkrétní čísla ale i v tomto případě budou k dispozici až v říjnu. Počet škol se zásadně nemění, jedinou novou střední školou, která začne od letošního roku působit v Karlovarském kraji, je pobočka Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové, která bude sídlit v Sokolově. Její studenti začnou školní rok v Moravské Třebové a do Sokolova nastoupí od října.

Autoři | Foto MU ostrov

Štítky ČR, správa, školy, koronavirus, Karlovarský kraj, Ostrov, základní škola, rouška, Jan Bureš, ODS, školní rok, Livia Klausová, Krajská hygienická stanice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci na základní škole v Ostrově zatím roušky mít nemusí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.