Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Karlovarském kraji se vysvědčení bude předávat různě

V Karlovarském kraji budou školy rozdávat žákům vysvědčení různě, některé už v pátek, ostatní až v úterý. Vysvědčení učitelé předají většinou ve třídách. Podle ředitelů se výuka či konzultační hodiny v posledních týdnech osvědčily, učitelé se zaměřili spíše na opakování učiva.

V 2. základní škole Rokycanova v Sokolově budou rozdávat vysvědčení v pátek 26. června, a to jako obvykle ve třídě. "Známky se udělovaly na základě známek z pololetního vysvědčení. Když někdo pracoval v rámci domácí výuky a posílal úkoly, tak jsme k tomu přihlédli a dali mu známku lepší. Horší známky jsme nedávali, ani nikdo nepropadne," řekla ředitelka školy Petra Šišková.

Podle ní byla výuka v posledním měsíci přínosem, vynahradila žákům interakci s ostatními dětmi i vyučujícími, která při domácí výuce chyběla. "Cílem nebylo naučit něco nového. Bylo to časově omezené, takže my jsme spíš opakovali a víme, že tu látku budeme muset přesouvat do dalších ročníků," uvedla Šišková.

V Střední pedagogické škole v Karlových Varech budou vysvědčení rozdávat v úterý 30. června ve třídě. Žáky během distanční výuky učitelé z vypracovaných úkolů známkovali. "Hodnoceni tak budou ze známek do 11. března, než se školy kvůli koronaviru zavřely, a z odevzdaných úkolů. Žáci, kteří nepracovali vůbec, bylo jich malé procento, tak nemají žádné známky, budou přezkoušeni komisionálně," řekl ředitel školy Bohuslav Peroutka.

Žáci pedagogické školy využívali především výuku online. Konzultační hodiny byly pro studenty přínosné zejména v těžších předmětech, jako je matematika nebo chemie.

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky ČR, školy, koronavirus, vysvědčení, Karlovarský kraj, Sokolov, Střední pedagogická škola, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se vysvědčení bude předávat různě  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.