Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zájem o návrat žáků na druhý stupeň v Karlovarském kraji je menší

Školy v Karlovarském kraji evidují zájem o návrat žáků druhého stupně menší, než byl u dětí ze stupně prvního. Studenti druhého stupně budou moct od pondělí 8. června navštěvovat konzultace či třídní hodiny. Stejně jako u prvního stupně nebo žáků posledních ročníků základních a středních škol nebude kvůli riziku šíření koronaviru docházka povinná. Konzultační hodiny budou rozděleny podle ročníků a zaměření.

Podle ředitelky Základní školy Truhlářská v Karlových Varech Hany Janischové evidují zájem o návrat na druhý stupeň zhruba u poloviny studentů. Žáci se tam hlásí ke studijním skupinám přes informační systém Edupage. "Pro každý ročník je určen jeden den v týdnu ke konzultacím v hlavních předmětech. Skupiny žáků budou postaveny dle zájmu, a to do maximálního možného počtu 15 žáků na jednu skupinu," řekla Janischová. Největší zájem o konzultace je u německého jazyka, fyziky a chemie. Dostatek učitelů škola zajistila.

Konzultační hodiny budou podle ředitelky sloužit jako podpora distančního vzdělávání. Žáci je mohou využít k vysvětlení látky či k pomoci se zadanými úkoly. Škola bude dál pokračovat i v distanční výuce, vypracované úkoly a testy budou studenti posílat jako dosud přes internet.

Na 1. základní škole Masarykova v Ostrově třídní učitelé rozeslali rodičům informace o možnosti návratu dětí na druhý stupeň, zpětnou vazbu ale ještě nemají. "Třídní učitelé mají do konce týdne nahlásit počet žáků, kteří se zúčastní třídních hodin. Podle zájmu sestavíme rozvrh. Myslím si ale, že ten zájem bude minimální," řekl ředitel školy Helmut Harzer.

Učitelé ale budou do školy zvát studenty, kteří po dobu uzavření škol neposílali zadané úkoly. "Dáme jim možnost opravit si své závěrečné hodnocení," uvedl Harzer. Konzultační hodiny budou zaměřeny na hlavní předměty, a to český jazyk, matematiku a cizí jazyk. Podle ředitele ale škola bude muset výuku ukončit dříve kvůli začínající rekonstrukci.

Naopak v 3. základní škole Májová v Ostrově rozvrh hodin již zveřejnili. Žáci se na konzultace budou moci přihlásit předchozí pracovní den do 16:00. Hodiny tam budou rozděleny podle ročníků a předmětů, každý všední den od 8:30 do 12:00.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, koronavirus, základní, Karlovarský karaj, Karlovarský kraj, základní škola, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o návrat žáků na druhý stupeň v Karlovarském kraji je menší  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.