Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na některých radnicích v Karlovarském kraji byly fronty

S opětovným otevřením městských úřadů se tvořily v některých z nich v Karlovarském kraji fronty. Radnice se ale snaží i za ztížených podmínek, které musí dodržovat, úřední záležitosti s lidmi vyřídit. S organizací klientů většinou pomáhá městská policie.

"Dnes začaly fungovat všechny agendy našeho úřadu. Ve větší míře je zájem o registr vozidel a řidičů a také o občanské průkazy. Což jsou doklady, u nichž často skončila platnost a občané potřebují nové," uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Zájem o dopravní agendu byl dnes ráno takový, že počet klientů, které úřad mohl zvládnout, byl v Karlových Varech vyčerpán už během dopoledne. Klienti ale zatím dodržují hygienická opatření a neshlukují se. Podobně i v Chebu se nejvíce lidí dostavilo na odbor dopravy. "Upravili jsme úřední dobu tak, aby mohli lidé svou návštěvu rozložit mezi všech pět pracovních dnů v týdnu," řekl dnes noviářům starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

V obou budovách radnice jsou například páskou ohrazena některá křesla na chodbách, aby lidé neseděli blízko u sebe, klienti také dodržují nutné rozestupy. Dohlíží na to strážníci městské policie.

Podle Kyselé se ale karlovarský úřad, i když se ode dneška otevřely všechny agendy, stále snaží omezit riziko nákazy mezi zaměstnanci, a úředníci jsou tak rozděleni do dvou skupin, aby se střídali a omezili mezi sebou kontakt.

Podle mluvčího radnice v Sokolově Vladimíra Meluzína je dnes na městském úřadě klid a lidé opatření dodržují. "Tím, že jsme měli otevřeno i předtím v omezeném režimu, tak ten nával nyní není až tak velký," řekl Meluzín. O dodržování opaření se vždy stará jeden ze zaměstnanců úřadu. "Největší zájem je o registr motorových vozidel a řidičů a o vyřizování občanských průkazů," dodal.

Mluvčí také uvedl, že zaměstnanci nosí roušky, štíty i jednorázové rukavice a dbá se na to, aby mezi sebou omezili kontakt. V místnostech jsou pro veřejnost stojany s desinfekcí a sedačky jsou uspořádané tak, aby lidé neseděli blízko u sebe.

Také v provizorních kancelářích městského úřadu v Mariánských Lázních je klid. Situace je tam komplikovanější, protože hlavní budova radnice se stále rekonstruuje. Například na evidenci vozidel se čeká venku ve dvoře a úřednice si zve kvůli nedostatku místa jednotlivce postupně dovnitř. "Zájem není tak velký, měli jsme otevřeno i předtím, to tu bylo více lidí, protože sem jezdili i lidé z Chebu, kde bylo zavřeno," řekl starosta Martin Kalina (Piráti).

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, koronavirus, Karlovarský, AUDIO, Karlovarský kraj, radnice, obecní úřad, Cheb, Centrální registr vozidel, Karlovy Vary, Martin Kalina, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na některých radnicích v Karlovarském kraji byly fronty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.