Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mariánské Lázně čekají v létě hlavně na české turisty a rodiny

Mariánské Lázně očekávají v létě zvýšený zájem domácích turistů a hlavně rodin s dětmi. Právě na ně chce město a lázeňské firmy přes současnou nejasnou budoucnost zaměřit marketing.Informovala o tom ředitelka mariánskolázeňského informačního střediska Barbora Tintěrová.

"V rámci přípravy na letní sezonu se zaměřujeme kromě tradičních tuzemských hostů také na rodiny s dětmi. Plánujeme vyčlenit některé z našich hotelů pro tuto skupinu hostů a jejich provoz pak přizpůsobit požadavkům rodin, a zejména dětí," uvedla ředitelka KIS Mariánské Lázně Barbora Tintěrová.

Plány města zahrnují přípravu herních koutků, animačních a sportovních aktivit pro rodiny či zázemí pro odpočinek a službu hlídání dětí, aby rodiče mohli využít nabídku lázeňských procedur.

V plánech je rovněž obnova dřevěných prvků prostranství Arniky tak, aby se zlepšil estetický dojem a zvýšila bezpečnost návštěvníků. Prostor Arniky by měl poskytnout možnost odpočinku, nabídnout letní kino, možnost občerstvení a vyžití pro děti v podobě pískoviště a herní plochy. Mluví se o zřízení stezky pro bosé nohy a hřiště pro streetball.

Novinky plánuje i společnost Ensana, dominantní poskytovatel lázeňských služeb ve městě. "Pokud bude zájem ze strany hostů, rádi bychom nejpozději v létě pro veřejnost otevřeli Římské lázně v hotelu Nové Lázně. Tuto nabídku pak na základě poptávky doplníme ještě o day spa (procedury pro veřejnost) a také o komentované prohlídky historických Nových Lázní a Casina." uvedl generální ředitel Ensany Karel Kalivoda.

Zatím není jasný termín a podmínky pro otevření hranic, jež vláda v důsledku epidemie koronaviru uzavřela, lázně v Karlovarském kraji musí proto letos spoléhat hlavně na českou klientelu. Podobně to vnímá i ředitel Lázní Františkovy Lázně Jan Ciglanský, které také po opětovném otevření lázeňských zařízení věří ve zvýšený zájem českých hostů.

Lázně a lázeňská města úpěnlivě žádají vládu o pomoc. "Podnikatelská struktura lázeňských míst je vzájemně provázaná, a když se musely zavřít restaurace a ubytovací zařízení, okamžitě se to začalo projevovat i v dalších segmentech. Je ochromen celý život v lázeňských místech, což bude mít samozřejmě dopady i do rozpočtů jednotlivých míst, kde ve většině jsou poplatky z pobytu důležitou příjmovou stránkou," napsal už dřív předsedovi vlády starosta Františkových Lázní a předseda Sdružení lázeňských míst Jan Kuchař (PRO Zdraví a Sport).

Hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO), varoval, že uzavření lázeňských provozů může připravit o práci až 8000 lidí jen v Karlovarském kraji. A proto se i hejtman obrátil na vládu s žádostí o pomoc regionu.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, rekreace, lázně, koronavirus, Mariánské Lázně, rodina, léto, Karlovarský kraj, pandemie covidu-19, Jan Kuchař, Karel Kalivoda, Petr Kubis, Sdružení lázeňských míst České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mariánské Lázně čekají v létě hlavně na české turisty a rodiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.