Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Cheb schválil tři miliony korun pro zaplavený Moravskoslezský kraj

Zastupitelé Chebu dnes schválili jednomyslně dar tři miliony korun pro záplavami postižený Moravskoslezský kraj. Podle dohody s vedením Moravskoslezského kraje by peníze měly jít hlavně obcím do 5000 obyvatel, pro které může být v současné situaci i menší částka velkým přínosem. Chebští zastupitelé dnes neměli proti daru významnější výhrady.

Podle starosty Jana Vrby (ANO) se město rozhodlo dar směřovat na krajský úřad Moravskoslezského kraje, který sám nejlépe ví, kde jsou peníze nejvíce potřeba, a bude moci rychle vyhovět potřebám obcí, které byly zatopeny.

Karlovarský kraj byl jediným, který před týdnem nezasáhly mimořádné srážky, a tak v něm hladiny řek zůstaly v normálních mezích. Naproti tomu Moravskoslezský kraj je asi nejvíce postižen, voda zaplavila malé obce i větší města, poškodila obydlí, silnice i mosty. Na řece Opava byl ještě dnes první povodňový stupeň, přitom ještě v pondělí zde hladina řeky byla na úrovni extrémní povodně, tedy překročila padesátiletou vodu.

Pomoc lidem z Moravy proudí z Karlovarského kraje i cestou občanských sbírek a darů pro potravinou banku, která koordinuje věcnou pomoc postiženým oblastem. Finanční dar je připraven poskytnout i Karlovarský kraj. Podle hejtmana Petra Kulhánka (za STAN) ale může rada kraje uvolnit pouze částku do půl milionu korun. Pokud by kraj chtěl postiženým oblastem poslat více peněz, bude o nich muset rozhodnout až nové zastupitelstvo po krajských volbách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, Cheb, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb schválil tři miliony korun pro zaplavený Moravskoslezský kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.