Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Karlovy Vary rozzáří příští měsíc Festival světla

O prvním zářijovém víkendu zažijí lidé v Karlových Varech jedinečnou podívanou. Město s bohatou historií a nezaměnitelnou atmosférou se 6. a 7. září večer rozsvítí díky Festivaliu VARY°Září 2024. Podtitulem festivalu je Esence Karlových Varů.

V letošním roce se bude v Karlových Varech konat už osmý ročník festivalu. Podtitul „Esence Karlových Varů“ přinese nezapomenutelnou symbiózu vody, ohně, vzduchu a země. Živlů, které budou hlavními tématy velkolepých show oživujících lázeňské centrum města.

Díky festivalu se v sobotu a v neděli od 20:45 do půlnoci rozzáří Smetanovy sady, Thermal stage, Mlýnská kolonáda, Zámecká věž a Císařské lázně, kde se mohou návštěvníci poprvé těšit na interiérovou show.

Smetanovy sady: PORTÁL VARY°Září - Pátý Element – 360stupňová projekce, která umožňuje z vesmírné perspektivy nahlédnout na krásu i děsivou sílu živlů
Thermal stage: VODA – show, která uvede fascinující vodní efekty, éterické bytosti a projekci na vodní stěnu.
Mlýnská kolonáda: OHEŇ – ohnivá show na terase kolonády, která naplno ukáže sílu zemského jádra.
Zámecká věž: VZDUCH – romantický tanec vzdušných bytostí, který vás přiměje pohlédnout do nebes.
Císařské lázně: ZEMĚ – interiérová show v sále Atrium připomíná sílu a stabilitu země, na které žijeme.

Kromě toho přichystali pořadatelé také doprovodný program. „Ve Smetanových sadech to rozjede karlovarský DJ Chris Kaufman. Před hotelem Thermal ochutnáte speciality z celého světa na 4. ročníku Thermal Street Food Marketu. Ve foyer Velkého sálu zhlédnete jedinečná díla Vojtěcha Šandery z projektu ZeMĚ. Pro ty, kteří chtějí vidět festival z výšky, je připraven Foto point „Okno do Karlových Varů“ na veřejné terase Saunia Thermal Resort nad hotelem Thermal. Ve Dvořákových sadech vás překvapí světelné instalace nové generace designérů a na Divadelním náměstí se můžete těšit na skvělé kapely jako Hlavolamy, Signál a Pjena,“ uvedli pořadatelé v tiskové zprávě.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Karlovy Vary, festival, světla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary rozzáří příští měsíc Festival světla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.