Počasí dnes29 °C, zítra18 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

V Karlovarském kraji je většina koupališť hygieniky ke koupání doporučena

Voda v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji je podle hygieniků vesměs vhodná ke koupání. Pouze ve Velkém rybníku u Hroznětína na Karlovarsku je vyhlášen kvůli sinicím a chlorofylu-a zákaz koupání, plyne z aktuálních výsledků měření přírodních koupališť krajskou hygienickou stanicí.

Tento týden hygienici odebírali vzorky vody na třech místech na koupališti Rolava v Karlových Varech, u mola a u pláže se kvalita vody vrátila z druhého stupně, který byl vyhodnocen před 14 dny, zpátky na nejlepší jedničku. V brouzdališti je kvalita vody též o stupeň lepší než před dvěma týdny, aktuálně je na druhém stupni z pětistupňové škály.

Na stupni jedna, tedy čistá a vhodná ke koupání, je voda podle aktuálního měření i v přehradě Tatrovice na Sokolovsku a v koupalištích Boden a na Rádě u Habartova na Sokolovsku. Dvojku, tedy vodu vhodnou ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi, přisoudili hygienici chodovské Bílé vodě, přírodnímu koupališti v místě zatopeného hnědouhelného dolu na Sokolovsku. Po mimořádném odběru v přírodním koupališti v Toužimi na Karlovarsku označili hygienici tamější vodu stupněm tři, tedy mající zhoršenou jakost.

U Velkého rybníku u Hroznětína bývá vyhlášen zákaz koupání každoročně zhruba v polovině července a ani letos tomu není jinak, jelikož je tam kvalita vody na stupni pět. Ze čtvrtého stupně se tam kvalita vody zhoršila za poslední dva týdny od minulého měření hygieniků.

Minulý týden hygienici odebírali vzorky vody na dvou místech na přehradě Jesenice na Chebsku. V kempu Václav i v kempu Rybářská bašta byla voda na stupni jedna, tedy čistá a vhodná ke koupání. Stejným stupněm ohodnotili hygienici i vodu ve Velkém Luhu na Chebsku, kde rovněž v rybnících Šmatovka a Cézar byla voda vhodná ke koupání bez omezení. Zhoršená kvalita vody, která tudíž není ke koupání doporučena, byla v kempu Podhoří na přehradě Skalka v Chebu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji je většina koupališť hygieniky ke koupání doporučena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.