Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mariánské Lázně očekávají ztrátu 20 milionů korun u výběru poplatků

Mariánské Lázně očekávají v důsledku opatření kvůli koronavirové nákaze výpadek příjmů u výběru místních poplatků přes 20 milionů korun. Město poskytlo slevy podnikatelům v městských nebytových prostorech a prominulo parkovné uzavřeným hotelům. Vysoké ztráty u daňových příjmů ale město nepředpokládá, řekl dnes starosta Martin Kalina (Piráti).

Podnikatelům, kteří jsou v nebytových prostorách města, poskytlo město po dobu pěti měsíců slevu na nájemném ve výši 90 procent. Hotelům odpustilo po dobu uzavření parkovné v parkovacím domě, kde mají paušální smlouvy, uvedl Martin Kalina.

"V současné době provádíme predikci příjmů pro letošní rok na základě stávajících dat a předpokladů. Na základě této analýzy dojde k přehodnocení rozpočtu, musí být vytipovány rozpočtové položky, které jsou zbytné," řekl starosta. Kterých investic se to týká, zatím starosta neuvedl.

Výhodou je podle Kaliny to, že při sestavování rozpočtu vedení města počítá z důvodu opatrnosti s daňovými příjmy na spodní hranici předpokladů. "Ke ztrátám oproti původním odhadům dojde, ale nebudou tak markantní, abychom si s nimi neporadili," dodal.

"Navíc byla vytvořena pracovní skupina, která se musí zaměřit na vypracování marketingové strategie pro změněnou sezonu, a vypracované návrhy budou finančně sanovány z rozpočtu města," řekl Kalina.

Mariánské Lázně letos hospodaří s příjmy 307,3 milionu korun a výdaji 383,6 milionu korun. Na investice je určeno téměř 78 milionů korun.

Autoři | Foto živy kraj

Štítky ČR, správa, koronavirus, hospodářství, Mariánské Lázně, Martin Kalina, Česká pirátská strana, poplatek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mariánské Lázně očekávají ztrátu 20 milionů korun u výběru poplatků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.