Počasí dnes29 °C, zítra18 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Cheb získal zpět do svého vlastnictví pozemek po bývalém gymnáziu Rudolfinum

Město Cheb získalo zpět do svého vlastnictví pozemek po bývalém gymnáziu Rudolfinum v centru města. Investor, který zde chtěl postavit nejprve hotel a pak obytné domy, nesplnil podmínky koupě a v termínech nezískal stavební povolení a nezačal stavět. Pozemek po bývalém gymnáziu leží ladem a chátrá už přes 20 let. Město ho zřejmě opět nabídne zájemcům o stavbu, řekl místostarosta Chebu Pavel Pagáč (VOK).

„Jelikož investor neplnil podmínky, které byly stanovené, kdy by měl mít stavební povolení, do kdy by měl zahájit stavební práce, tak jsme se ve vedení města rozhodli, že si o pozemek řekneme zpět. Pozvali jsme si majitele pozemku a vypověděli jsme dle platných ustanovení smlouvu. Od května je už pozemek opět zapsán na katastru jako vlastnictví města Chebu," uvedl Pagáč. Majitelům město vrátilo 4,5 milionu korun.

Co by mělo na pozemku nedaleko chebské radnice nakonec stát, zatím město nerozhodlo. Podle Pagáče se opět nabízí dvě základní možnosti, tedy stavba hotelu, který Chebu chybí, a ve městě tak není možné ubytovat větší množství turistů, například zájezdový autobus. Anebo by na místě bývalého gymnázia mohly stát bytové domy. Město si v případě prodeje znovu dá do smlouvy podmínky, které by nutily investora neotálet s výstavbou, uvedl Pagáč.

Město pozemky prodalo před více než 20 lety. Tehdy na nich chtěl investor vybudovat hotel se 40 lůžky asi za 80 milionů korun. To se ale nestalo a pozemek dál chátral. Později pozemky změnily majitele a investor zde chtěl vybudovat tři obytné domy. Ani to se ale nestalo.

Dříve se uvažovalo i o tom, že na místě bývalého gymnázia město vybuduje parkovací dům. Dnešní vedení ale tuto variantu nepreferuje a s parkovacími domy počítá jinde.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto NP ÚOP v Lokti

Štítky ČR, správa, reality, Cheb, gymnázium, pozemek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb získal zpět do svého vlastnictví pozemek po bývalém gymnáziu Rudolfinum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.