Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nominujte významný počin v oblasti životního prostředí a ekologie v krajské anketě Zelená hvězda

PR článek

Znáte nějaký významný počin v oblasti životního prostředí a ekologie, který by si zasloužil ocenění? Pak ho nominujte v krajské anketě Zelená hvězda, kterou již třetím rokem vyhlašuje Karlovarský kraj. Snaží se oceňovat mimořádné aktivity nebo počiny v oblasti praktického prosazování udržitelného způsobu života a ochrany přírody v našem regionu. Návrhy na ocenění za uplynulý rok může veřejnost zasílat prostřednictvím on-line formuláře na webu Karlovarského kraje od 3. června až do 31. července 2024.

„Kromě toho, že je Karlovarský kraj známý díky lázeňství, stále více lidí obdivuje i jeho jedinečnou přírodu. Na jeho území se vyskytuje celá řada vzácných nebo dokonce ohrožených živočichů a rostlin, o které je potřeba pečovat. A právě těm, kteří se dlouhodobě zasazují o jejich ochranu, bychom chtěli skrze vyhlášenou anketu poděkovat. Jen v loňském roce jsme obdrželi celkem dvacet návrhů na ocenění. Jsem proto sám zvědav, kolik jich letos přijde. Rád bych zároveň připomněl, že součástí ocenění je také finanční odměna ve výši padesát tisíc korun,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Karel Jakobec.

Zelená hvězda je udělována neziskovým organizacím, obcím, právnickým i fyzickým osobám. Ocenění může být navrženo pouze za ukončenou aktivitu, počin či projekt realizovaný na území Karlovarského kraje v roce 2023. Nominace je možné zasílat prostřednictvím online formuláře, který je umístěn na hlavní stránce webu Karlovarského kraje – www.kr-karlovarsky.cz proklikem v „Aktuálně“. Hlasující v něm musí uvést konkrétní počin, jenž má být oceněn, včetně stručného popisu a jména realizátora. Na základě podnětů od odborné i laické veřejnosti navrhne Komise životního prostředí a změny klimatu vítěze, jehož doporučí ke schválení vedení kraje. Vítěz pak obdrží cenu spojenou s finančním darem na některé z akcí pořádaných krajem. V loňském roce získalo cenu město Loket za projekt Environmentální park Třešňovka.

Ohodnoť článek

Štítky životní prostředí, anketa, hvězda, Karlovarský kraj, ekologie, ocenění, Karel Jakobec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nominujte významný počin v oblasti životního prostředí a ekologie v krajské anketě Zelená hvězda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.