Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bez roušky nejedeš a připrav si deset tisíc korun na pokutu

Dopravní podnik Karlovy Vary přistupuje k dalšímu opatřením, které má zajistit cestujícím ochranu a bezpečnosti při využívání městské hromadné dopravy v Karlových Varech. Vedle důkladné očisty vozů i zastávek se spouští nová kampaň „Bez roušky nejdeš“.

Doposud je prováděna očista autobusů speciálním virucidními desinfekcemi na denní bázi a ošetření autobusů generátory ozonu. Zastávky MHD jsou impregnovány speciálním přípravkem, díky kterému se na takto ošetřených površích nedrží viry a bakterie.  

Vzhledem k tomu, že se stále objevují cestující bez ochrany dýchacích cest, spustí dopravní podnik od pondělí 6. dubna kampaň „Bez roušky nejdeš“.

„Drtivá většina cestujících se chová zodpovědně a ohleduplně ke svému okolí, a dodržuje tak vládní nařízení týkající řešené problematiky.  Všem zodpovědným cestujícím za tento přístupu velmi děkujeme. Ojediněle však byly zaznamenány případy, kdy někdo nařízení nerespektoval. Považujeme tedy za nezbytně nutné toto jednání nekompromisně postihovat. O chystaném opatření informujeme s předstihem, abychom odradili nezodpovědné cestující od podobného jednání“, uvedl předseda představenstva Dopravního podniku Jiří Vaněček

Podporu kampani vyjádřila i primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová. Ta z pozice vrchní velitelky Městské policie učinila veškeré kroky, aby kampaň mohla být spuštěna.

„Na základě výše uvedené dohody bude po zjištění řidiče autobusu, že se ve vozidle MHD vyskytuje cestující bez ochrany dýchacích cest, přivolána hlídka městské policie, která s nezodpovědným cestujícím situaci vyřeší na místě. Na místě lze dle krizového zákona uplatnit pokutu až do výše 10.000 Kč, ve správním řízení se pokuta může vyšplhat na částku až 20.000 Kč,“ dodal předseda představenstva s tím, že tímto opatřením chce dopravní podnik ochránit všechny zodpovědné cestující.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto dpkv

Štítky doprava, opatření, koronavir, Karlovy Vary, dopravní podnik, rouška, městská hromadná doprava, Dopravní podnik Karlovy Vary, dopravní společnost, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez roušky nejedeš a připrav si deset tisíc korun na pokutu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.