Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Sokolově mají věšákovec rouškovník, v Chebu se osvědčil rouškomat

Rozdíl mezi rouškovníkem a rouškomatem je jediný. V rouškomatu za ochranu dýchacích cest zaplatíte a z rouškovníku si ochranu jednoduše utrhnete. Vedení Sokolova věří, že se lidé budou chovat rozumně a nevezmou rouškovník útokem.

Dnes dopoledne umístilo vedení města Sokolov před budovu radnice unikátní, bohatě rozkvetlý „věšákovec rouškovník“.  „Strom sice nepřipomíná ani vzdáleně, ale rozhodně je užitečný. Přestože je teprve duben, už je plný plodů, které jsou nadmíru prospěšné. Obsypán je rouškami, které vyrobili dobrovolníci v Městském domě kultury, kde kromě jeho zaměstnanců šijí například i někteří úředníci z radnice nebo pedagogové,“ uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Další roušky jsou darem od vietnamské komunity, několika stovkami roušek společně přispěl i Karel Králka a Luděk Beran (firmy Steleta a LB Nábytek) i další anonymní dárci.

„Roušky si mohou brát lidé pro sebe či svou rodinu, avšak s rozumem tak, aby se dostalo na co nejvíce obyvatel města. Věříme, že rozum v tomto případě zvítězí,“ dodal mluvčí s tím, že roušky budou na radniční „rouškovník“ postupně doplňovány tak, jak budou od švadlenek a dalších dárců dodávány.

V Chebu zase včera poprvé vyzkoušeli rouškomat. Jedná se o zařízení, které funguje stejně jako například automat na sušenky, nápoje nebo bagety. To znamená, že do něj vhodíte peníze a vypadne vám rouška.

„Vykoupili jste rouškomat. Už během dvou hodin zmizelo všech 50 balení roušek připravených v rouškomatu u Billy. Odpoledne byla zásoba doplněna. Těší mě, že se tenhle nápad ujal,“ pochvaloval si starosta Chebu Antonín Jalovec včera večer na facebooku. I v Chebu jsou do rouškomatu dodávány roušky, které šijí nebo darují dobrovolníci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vladimír Meluzín

Štítky koronavirus, bavlněná rouška, pravidla, ochrana, Sokolov, Cheb, rouška, radnice, městský dům, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově mají věšákovec rouškovník, v Chebu se osvědčil rouškomat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.