Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlových Varech mají hotovou hrubou stavbu atletického stadionu. Dělníci si nyní dají pauzu

Dělníkům, kteří pracují na zvelebení karlovarského atletického stadionu, letos padla. Stavaři dokončili hrubou část stavby a znovu se sejdou na jaře. Sportoviště v Tuhnicích čeká například pokládka tartanových povrchů, výstavba sektorů pro disciplíny nebo výsadba trávníku.

Na opravě domova atletů, jež spolkne téměř padesát milionů korun, se pracuje v lázeňském městě od listopadu minulého roku roku. Aktuálně je hotová hrubá stavba. „Byly dokončeny všechny zemní a stavební práce. Hotový je asfaltový povrch atletického oválu, v místech jednotlivých sektorů a na dalších plochách stadionu. Byly položeny rozvody pro závlahu a probíhá osazování dvou retenčních nádrží, které budou zásobárnou vody zavlažování vnitřního travnatého hřiště. Nyní připravujeme demolici dvou objektů, které jsou v havarijním stavu a nevyužívané. Tím prvním je věž u vstupní brány, kterou odstraníme v následujících týdnech. Na jaře pak zdemolujeme přemostění boční vstupní brány,“ uvedl karlovarský náměstek primátorky Miroslav Vaněk (Karlovaráci).

Do práce se vrátí dělníci na jaře. Očekává se, že na pracovišti pobudou zhruba tři měsíce. V červnu je totiž v plánu slavnostní otevíračka i první závody.  O opravě se dočkají sportovci nového atletického oválu a sektorů s parametry splňujícími kritéria pro pořádání krajských i celorepublikových atletických soutěží. Součástí opravy je i revitalizace vnitřní travnaté plochy. Běžecký ovál se rozšří na osm drah nebo vzniknou nové sektory na skok do dálky nebo prostor pro technické disciplíny, jako jsou skok o tyči, hod oštěpem a vrh koulí. Počítá se také s plochou pro skok do výšky a hody diskem a kladivem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Rekonstrukce, Stadion, Atletika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech mají hotovou hrubou stavbu atletického stadionu. Dělníci si nyní dají pauzu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.