Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovarské tržní krámky mají po koronavirové krizi znovu nájemce, chystá se i jejich rekonstrukce

Karlovarské tržní krámky by už brzy měly být opět zaplněné. Dřevěné obchůdky v lázeňském centru orientované na turisty, které jsou v majetku města, se v době koronavirové krize z velké části vyprázdnily, protože prakticky zmizeli zákazníci. Nyní se už daří nové nájemce znovu najít a i nabízené ceny nájmů se dostávají na úroveň před pandemickou krizí. Zároveň se ale chystá nutná rekonstrukce krámků.

“Dobrá zpráva je, že v pátek budeme otevírat obálky na poslední krámek, který je k mání. Poslední rada města už schválila pronájem předposledního krámku. To znamená, že všechny krámky už budou obsazeny zhruba od listopadu,” uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Miroslav Vaněk (Karlovaráci).

Tržní krámky jsou komplexem 17 obchůdků s dřevěnou konstrukcí, které vznikly na konci 19. století jako provizorium. Časem se ale staly nedílnou součástí lázeňského centra. Tomu odpovídá nájemné, které zde bylo jedno z nejvyšších ve městě, okolo 25 000 korun za čtvereční metr za rok.

Při současné nabídce pronájmů soudní znalec podle Vaňka základní cenu stanovil na 12 500 korun za metr čtvereční a rok. Náměstek doplnil, až na výjimky se ale v soutěži podařilo získat nájem ve výši okolo 20 000 až 25 000 korun za čtvereční metr a rok.

Historické krámky jsou ale zanedbané a o jejich rekonstrukci se mluví už řadu let. Město má hotovou dokumentaci pro stavební povolení. Podle Vaňka by tak mohla být rekonstrukce připravena zřejmě na začátku roku. Pak bude nutné se domluvit s nájemci. Protože rekonstrukce bude muset být provedena při uzavření stánků, město se chce s prodejci domluvit na tom, že po dobu oprav nebudou platit nájem a zároveň se budou moci po opravě do svých stánků vrátit.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky tržní krámky, pronájem obchůdků, rekonstrukce krámků, lázeňské centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarské tržní krámky mají po koronavirové krizi znovu nájemce, chystá se i jejich rekonstrukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.