Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bývalý areál železničního depa v Sokolově má šanci se stát průmyslovou zónou

Město Sokolov chce z bývalého železničního depa vybudovat průmyslovou zónu. Radnice chce s pomocí dotace území připravit tak, aby přilákalo soukromé investory. Na záměr má šanci získat státní dotaci na regeneraci brownfieldů.

Původně město na rozlehlém území poblíž železničního nádraží plánovalo čtyři etapy. Zahrnovaly stavbu parkoviště pro osobní automobily a dalšího pro kamiony a autobusovou dopravu. Další dvě etapy počítaly s vybudováním několika hal a skladovacích prostor. Původní záměr ale radnice nyní opustila.

„Zjistili jsme, že takové rozložení průmyslové zóny asi nebude úplně zajímavé pro investory, takže jsme se rozhodli, že etapu dva, tři a čtyři spojíme. Parkoviště pro osobní automobily si město udělá z vlastních prostředků a celou další část, která se už dostává na rozsah sedmi hektarů, budeme nabízet investorům," řekl novinářům starosta Petr Kubis (ANO). Parkoviště by mělo nabídnout až 90 míst.

Město nyní připravuje území projekčně. Musí mít také znalecký posudek ekologické zátěže. V plánu je vybudování inženýrských sítí, dopravního napojení a zbourání nevyhovujících objektů. Do budoucna se počítá s vybudováním vlečky. Stavební práce by měly začít v příštím roce a dokončené by měly být do roku 2026, což je podmínka dotace.

Představu o tom, jaký průmysl by zde mohl najít uplatnění, město zatím nemá. Jedná už s několika potenciálními investory. Velké logistické haly si tam ale město nepřeje.

Areál bývalého železničního depa město získalo v letech 2015 a 2018 za 4,4 milionu korun. Má rozlohu kolem 3,9 hektaru a jsou v něm dvě desítky nadzemních i podzemních staveb. Některé objekty už město dalo zbourat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky správa, stavby, průmysl, zóny, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý areál železničního depa v Sokolově má šanci se stát průmyslovou zónou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.