Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Paliva v Karlovarském kraji za týden znovu zdražila, litr nafty o skoro dvě koruny

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 39,30 Kč, před týdnem byl o sedm haléřů levnější. O 1,80 koruny na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 37,70 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 58 haléřů na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 4,41 Kč na litru více.

Od konce července v Karlovarském kraji zdražil benzin o 1,41 koruny. Cena nafty stoupla dokonce o 4,46 koruny. Od 1. srpna vláda vrátila na původní úroveň spotřební daň u nafty, která tak stoupla o 1,50 koruny na litru. Za ostatní navýšení cen může podle dřívějších komentářů analytiků růst cen ropy i velkoobchodních marží.

Nejlevnější benzin v kraji prodávají na Sokolovsku, kde litr v průměru stojí 39,21 Kč. Nejméně platí za naftu motoristé na Chebsku, litr tam prodávají průměrně za 37,62 Kč. Paliva jsou v kraji nejdražší na Karlovarsku, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 39,42 Kč a naftu za 37,89 Kč.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 39,53 Kč za litr, u nafty 37,79 Kč. Nejlevnější paliva natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 39,04 Kč. Naftu tam prodávají průměrně za 37,36 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 40,49 Kč. Nafta se tam tankuje za 38,81 Kč za litr.

V sousedním Německu se podle údajů serveru benzinpreis-aktuell.deprodává srovnatelný typ benzinu v přepočtu průměrně za 46,83 koruny. Za naftu řidiči zaplatí v přepočtu průměrně 43,38 koruny.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, hospodářství, benzín, ceny, peníze, pohonné látky, Karlovarský kraj, palivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paliva v Karlovarském kraji za týden znovu zdražila, litr nafty o skoro dvě koruny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.