Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strážníci z Ostrova, Chebu a Karlových Varů spojí síly, je ale otázkou kdy

Vedení tří měst uzavřelo dohodu o vzájemné spolupráci, která má pomoci při velkých kulturních a společenských akcích. Zkušebním podnikem má být mezinárodní filmový festival, nad jehož letošním konáním visí otazník.

Ostrovští a chebští strážníci v ulicích Karlových Varů. To může být už zanedlouho realita. Vedení Ostrova, Chebu a Karlových Varů se totiž dohodlo na vzájemné spolupráci, která má všem stranám pomoci při zajištění pořádku v době konání velkých kulturních akcí.

„Dohodu řešíme už od loňského roku. Zapojili jsme do ní městskou policie z Ostrova a Chebu a počítali jsme, že jejich personál využijeme v době konání Mezinárodního filmového festivalu. Je ale otázkou, zda festival bude,“ uvedl velitel Městské policie v Karlových Varech Marcel Vlasák s tím, že právě filmový festival měl být jakousi zkušební akcí.

Dohoda se ale připravovala v době před vypuknutím koronavirové pandemie a tak je otázka, zda se vůbec v letošním roce nějaká zkouška spolupráce zrealizuje.

„V této době je zatím dohoda odložena a čekáme, jestli bude festival nebo ne. Druhou akcí, na které jsme chtěli společně spolupracovat je chebský festival dechových hudeb Fijo, kde je jeho požádání v této chvíli rovněž s otazníkem,“ dodal Marcel Vlasák.

Nabídku spolupráce přivítali i v Ostrově. „Jsme domluveni, že by se naši lidé v Karlových Varech i školili a to nám přijde jako výrazná pomoc,“ uvedl místostarosta Ostrova Marek Poledníček a poznamenal, že městská policie je v Ostrově veřejností vnímána velmi kladně což prokázal nedávný průzkum týkající se pocitu bezpečnosti ve městě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky městská policie, spolupráce, filmový festival, KArlovy Vary Karlovarský kraj, Karlovy Vary, Ostrov, Cheb, festival, obecní policie, Marek Poledníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci z Ostrova, Chebu a Karlových Varů spojí síly, je ale otázkou kdy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.