Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovy Vary a okolí mohou získat 1,2 miliardy Kč na své projekty z programu ITI

Karlovy Vary a okolní města si na své projekty mohou rozdělit z programu Integrovaných teritoriálních investic (ITI) 1,2 miliardy korun. Rozdělení finančních prostředků z fondů Evropské unie pro karlovarskou aglomeraci schválilo ministerstvo pro místní rozvoj. Karlovy Vary podle něj začnou co nejdříve připravovat jednotlivé projektové dokumentace.

„Máme takzvaný akceptační dopis, to znamená, že ministerstvo pro místní rozvoj vzalo na vědomí a přijalo program ITIKA, který máme pro karlovarskou aglomeraci. Souhlasí tedy s těmi projekty, které jsou v rámci programu zařazené," řekl karlovarský radní Petr Bursík (ODS). 

ITI je v České republice určeno pro 13 městských aglomerací, mezi nimiž je také aglomerace karlovarská. Vymezené území sídelní aglomerace Karlovy Vary se rozkládá na 610 kilometrech čtverečních a zahrnuje 33 z celkových 132 obcí Karlovarského kraje. Kromě Karlových Varů jde o sídelní centra Sokolova, Chodova, Nejdku a Ostrova.

Karlovy Vary chtějí využít peníze zejména na investice v dopravě, zvýšení bezpečnosti IT systémů, rozvoj infrastruktury či na podporu cestovního ruchu. Prostředky by měly jít například do výstavby Divadelního korza, což bude prostor od Divadelního náměstí až k Císařským lázním, nebo na vestavbu koncertního sálu do Císařských lázní, která se nyní dokončuje. V Sokolově by měla dotace přispět na přestavbu zámku, v Lokti pak na opravu střech a krovů místního hradu.

Podmínkou dotace je to, že jednotlivé projekty by měly být dokončené do roku 2027, nejpozději však do roku 2029. Dotace může pokrýt 50 až 85 procent nákladů. Města ale musí své investice nejdříve předfinancovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, hospodářství, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary a okolí mohou získat 1,2 miliardy Kč na své projekty z programu ITI  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.