Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

O tábory v Karlovarském kraji kvůli zdražování mírně klesl zájem

O letní tábory v Karlovarském kraji je stále zájem, i když kvůli všeobecnému zdražování klesl. Pořadatelé ale předpokládají, že se příměstské i pobytové tábory přesto podaří naplnit, převis zájmu nad nabídkou ale už není tak vysoký jako dřív. Domy dětí a mládeže musely tábory také zdražit, byť ne výrazně.

Domov dětí a mládeže Karlovy Vary pořádá přes léto jak příměstské tábory, tak i pobytové. Ty se odehrávají na základnách na Vladaři nebo ve Studánce u Aše. Letos pořádá DDM Karlovy Vary i hudební tábor v Kyselce s výukou hry na hudební nástroje. Ceny pobytových táborů jsou zhrub 6600 korun, příměstské tábory stojí 2200, respektive 1800 korun za tábor v Bochově, který je určen pro děti z Bochova a okolí.

Podle ředitelky karlovarského Domu dětí a mládeže Dany Kohlíkové je letos zájem o letní tábory slabší. „Asi o 30 procent. Důvod je jasný, lidé musí šetřit. Zájem je nižší o pobytové i příměstské tábory. Ale myslím, že se nakonec tábory naplní, nemyslím si, že bychom nějaký tábor nebo turnus museli zrušit. Možná bude nějaké volné místo, ale je možné se přihlásit v případě neobsazených míst i později," řekla.

Zvýšily se i náklady na pořádání táborů. Podle Kohlíkové tak tábory zdražily zhruba o 20 procent, zejména doprava podle ní podražila.

Menší pokles zájmu evidují také na Ranči Vánov, který každoročně pořádá dva pobytové tábory. Také jim se nevyhnulo zdražování, podle provozovatelky Šárky Vránové je to kvůli vyšším nákladům na energie i stravování. Ceny za tábory se zvedly zhruba o 15 procent.

Zatím bez výrazného poklesu zájmu jsou tábory, které pořádá DDM Sova v Chebu. Jeho ředitel Miloslav Šverdík řekl, že většina táborů už je obsazená. Mírný pokles počtu zájemců je spíše o pobytové tábory. I chebský DDM pořádá tábory jak pobytové, tak příměstské s nejrůznějším tematickým obsahem. Příměstské tábory přijdou rodiče dětí na zhruba 2300 až 2500 korun, pobytové pak na 6500 korun. Rovněž v Chebu jsou tábory za vyšší cenu než loni, dražší jsou podle Šverdíka hlavně potraviny na stravu, která je součástí táborů.

Některé domy dětí, například v Chodově, pořádají i tábory zahraniční, například v kempu v Chorvatsku. Stojí ale logicky více než pobytové tábory v Česku, konkrétně do Chorvatska se děti mohou podívat za 11 tisíc korun. I přes vyšší cenu je tábor už obsazený.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ilustrační foto/ borovice.cz

Štítky ČR, rekreace, děti, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O tábory v Karlovarském kraji kvůli zdražování mírně klesl zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.