Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Radnice větších měst nabízí seniorům dovoz nákupů a léků až domů

V Ostrově bude rozvoz nákupů, léků a drogerie zajišťovat Senior expres. Karlovarský magistrát zavádí službu od pondělí pro všechny obyvatele starší 70 let. V Chebu rozdají samostatně žijícím lidem nad 75 let bezplatné potravinové balíčky.

Senioři starší 70 let, žijící v Karlových Varech, si od zítra mohou nechat dovést základní potraviny, léky a drogerii až domů. S ohledem na aktuální situaci tuto službu zdarma zavádí karlovarský magistrát. „Senioři uhradí pouze částku za nákup požadovaného zboží. Obstarání nákupu si mohou senioři objednávat od pondělí do pátku v době od 9:00 do 15:00 na telefonním čísle 702 265 117,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.  

V Ostrově od zítra rozšiřují službu Senior express, která pomáhá nejstarším obyvatelům města již od roku 2018. I tady je možné si objednat nákup domů. „V současné situaci, kdy je vyhlášen nouzový stav v celé republice, chceme, aby především starší lidé raději zůstali doma. Proto jsem rád, že jsme se rychle dohodli na mimořádném rozšíření této služby,“ řekl starosta města Jan Bureš.

Objednávky nákupů lze učinit na telefonním čísle 725 050 375, na kterém se Senior Express objednává. Cena za tuto službu zůstává stejná jako za jízdu, což je 20 Kč.

O tom, že je seniorům potřeba pomoci jednalo i vedení Chebu. To rozhodlo o zajištění potravinové pomoci pro samostatně žijící seniory starší 75 let. „Chceme seniory chránit před rizikem nákazy v nákupních centrech. Pracovníci odboru sociálních věcí a zdravotnictví budou na základě požadavků seniorů, žijících v Chebu, bezplatně rozvážet potravinové balíčky (např. pečivo, ovoce, zelenina, mléčné výrobky). Nabídku rozšiřujeme také o dovoz léků, dle domluvy s kontaktní osobou,“ sdělila Simona Liptáková s tím, že na odboru sociálních věcí a zdravotnictví bude od zítra zřízena telefonní linka 770 184 472, kam mohou občané volat v době od pondělí do pátku v čase 8.00 - 14.00 hodin.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MU Ostrov

Štítky pomoc, senioři, Karlovarský kraj, nouzový stav, koronavirus, Ostrov, Cheb, magistrát, Karlovy Vary, Jan Bureš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice větších měst nabízí seniorům dovoz nákupů a léků až domů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.