Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Karlovarském kraji kvůli koronaviru skončila lyžařská sezona

V Karlovarském kraji končí kvůli možné nákaze koronaviru lyžařská sezona. Nově bude ode dneška uzavřený Klínovec, Novako a Skipot v Potůčkách. Vláda včera rozhodla o uzavření venkovních sportovišť s návštěvou více než 30 lidí od dnešních 06:00.

Od soboty bude zavřený největší lyžařský areál v Krušných Horách Klínovec. "Řešíme teď co se zaměstnanci, pravděpodobně si budou vybírat dovolenou. Budeme postupovat jako v případě ukončení sezony. Naplánujeme úklid a až budeme vědět více, tak pomalu začneme připravovat areál na letní sezonu," řekla  mluvčí areálu Hana Hoffmannová. Podle ní zatím nelze vyčíslit, jaký dopad bude mít předčasné uzavření areálu. Mluvčí areálu již dříve řekla, že chtěli udržet provoz střediska do Velikonoc.

"Vracení peněz za vícedenní skipasy koupené on-line budeme řešit individuálně. Už teď se na nás lidé obracejí," dodala Hoffmanová.

Podle manažerky areálu Novako Pavlíny Novákové bude mít předčasné ukončení sezony dopad zejména na zaměstnance areálu a lyžařské školy. "V našem rodinném areálu máme okolo 50 zaměstnanců, ve většině případů na dohodu o provedení práce, a ty teď budeme muset propustit. Chtěli jsme areál udržet ještě do poloviny dubna a oni teď přijdou o jistý výdělek," řekla Pavlína Nováková. Finanční ztráty areálu podle ní zatím nelze říct, odhadem ale budou pět až deset procent.

Naposledy se včera lyžovalo také ve skiareálu Skipot v Potůčkách a to večer. "Pro nás to velké ztráty neznamená, protože podmínky k lyžování byly kvůli počasí v areálu maximálně na týden. Sezonu bychom sami brzy ukončili," řekl provozovatel areálu Marek Plachý.

Opatření se týká kromě lyžařských areálů také bazénů a turistických informačních center.

V Karlovarském kraji zůstává jeden potvrzený případ nákazy novým typem koronaviru. Jde o muže ve věku nad 65 let, který byl na lyžařském pobytu v severní Itálii. V Česku je kolem 120 případů, situace se ale rychle mění.

Autoři | Foto

Štítky ČR, zdraví, rekreace, hory, koronavirus, Karlovarský kraj, COVID-19, Klínovec, Velikonoce, Krušné hory, Itálie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji kvůli koronaviru skončila lyžařská sezona  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.