Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovarský kraj se nebude bránit proti pokutě za přestavbu nemocnice

Karlovarský kraj se po letech přestane bránit proti pokutě za přestavbu karlovarské nemocnice. Sankci přes 19 milionů korun už zaplatil a další opravné prostředky by měly malou šanci na úspěch. Ani vymáhání škody po firmě, která zakázku organizovala, ale nemá příliš velkou šanci na úspěch, společnost je totiž v likvidaci, řekl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek (Místní).

Projekt centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici začal v roce 2014 a pokračoval i v roce 2015. Celkem šlo o náklady ve výši asi 135 milionů korun. Z toho asi 80 milionů korun získal Karlovarský kraj formou státní dotace.

„Při kontrole poskytovatele dotace bylo označeno, že Karlovarský kraj pochybil při zadávání veřejné zakázky, kterou vymezil příliš široce, a proto 25 procent dotace, tedy 19,2 milionů musel vrátit. Kraj se odvolal proti rozhodnutí, nicméně nebyli jsme úspěšní. A protože nás za to pokutoval i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, tak odbor legislativní a právní navrhnul nepokračovat v další obraně," uvedl Blažek.

Příliš širokým vymezením zakázky bylo to, že kraj zadal stavbu nové budovy a její vybavení v jedné zakázce. Podle Blažka ale v té době nepanoval na tento problém jednotný názor. Jiní poskytovatelé dotací zase penalizovali naopak za to, že se zakázky dělily.

Protože kraj vypsáním zakázky pověřil soukromou firmu, která tendr administrovala, mohl by škody vymáhat po ní. Jenže společnost ADV Consulting je v likvidaci. Šance na vymožení škody je tak podle hejtmanova náměstka také nízká.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, hospodářství, Karlovarský, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj se nebude bránit proti pokutě za přestavbu nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.