Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na začátku prázdnin se v Karlovarském kraji lyžuje skoro všude, dál mrzne

Na začátku jarních prázdnin se v Karlovarském kraji lyžuje téměř všude. Nízké teploty umožňují zasněžování, ale přírodního sněhu moc nespadlo. Nejlepší podmínky jsou v Krušných horách. Od čtvrtka se už upravují stopy pro běžkaře, které rolby na většině míst naposledy projížděly před Vánocemi. Sněhu ale v lesích moc není.

„V těchto dnech budeme dále zasněžovat, abychom zprovoznili zbytek areálu. Teď se lyžuje na 19 kilometrech z celkem 31 kilometrů sjezdovek," řekla mluvčí klínoveckého skiareálu Hana Hoffmannová. Podle ní přijelo v pátek 3200 lyžařů, v sobotu 5500 a dnes 4700. „Návštěvnost není rekordní, fronty nebyly nijak dramatické a dnes to bylo úplně v pohodě," uvedla. Dnes už bylo víc lidí na Neklidu, a tak bylo volněji na severu svahu. „Samozřejmě celé jarní prázdniny je potřeba počítat se zvýšenou návštěvností oproti běžnému týdnu," dodala. Teploty na vrcholech byly během dne od minus šesti do minus tří stupňů.

Naplno se o víkendu lyžovalo také na Božím Daru. „Sněhu je tu mraky, od 50 centimetrů až metr, fungují všechny vleky, je to paráda," uvedla řekla provozovatelka Svatava Nováková. Podle ní ale v tomto týdnu moc nenasněžilo. Mráz, který potrvá i v dalších dnech, umožňuje zasněžovat jak na Božím Daru, tak ode dneška také ve druhém areálu Novaka v Jáchymově, který je položený níž. Dnešní denní teploty se pohybovaly kolem minus šesti stupňů, v příštích dnech být jasno, v noci minus deset stupňů Celsia.

Na Bublavě se lyžuje na šesti ze sedmi sjezdovek, výška sněhu tam dosahuje 50 centimetrů. Velmi dobré podmínky nabízí také Plešivec, kde se jezdí na šesti z osmi sjezdovek. Dále jsou otevřené areály na Božím Daru, Potůčkách a v Mariánských Lázních, kde fungují dvě ze tří sjezdovek, na nichž že až 70 cm sněhu. Dnes zahájila provoz také trať číslo 1 v Aši.

Na hřebenech už se víkendu pohybovali také turisté na běžkách. Společnost První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí Krušnohorské lyžařské magistrály, hlásí dobré podmínky. Upravené jsou třeba trasy z Jelení, Abertam i Božího Daru. Dále stopy v okolí Vysoké Pece, Vysoké Jedle, na Severní louce a trasy z Chaloupek k Vysoké Jedli.

Teploty budou pod nulou i příští týden, kdy začínají jarní prázdniny Prahy 6 až 10, Karlovarska, Sokolovska a Chebska.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky počasí, rekreace, Karlovarský kraj, lyžování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na začátku prázdnin se v Karlovarském kraji lyžuje skoro všude, dál mrzne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.