Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Karlovarském kraji se lyžuje ve většině areálů, podmínky před víkendem jsou tam dobré

Zimní střediska v Karlovarském kraji nabízejí po ochlazení dobré podmínky k lyžování. Krušnohorské areály dál zasněžují a otevírají další sjezdovky. Lyžovat se dá na Klínovci, Božím Daru či na Bublavě. Návštěvnost středisek zejména o víkendu je vysoká a s příchodem jarních prázdnin by se měla ještě zvýšit. Hotely a penziony už mají před prázdninami téměř obsazeno. 

Největší areál Klínovec má aktuálně v provozu 17 kilometrů sjezdovek různých obtížností, lyžuje se na 12 z 32 sjezdovek, v provozu je deset z 18 vleků a lanovek, všechny části areálu jsou lyžařsky propojené. Na svazích je až 80 centimetrů převážně technického sněhu. Od pátku pojede všech pět lanovek, Dámská, CineStar Express, Suzuki, Prima Express, Štikovka a nově se otevře sjezdovka Pod Zámečkem s vlekem a na Neklidu sjezdovka Karásek s vlekem. Od pátku budou tedy pro lyžaře připraveny tratě v délce 19 kilometrů, uvedla mluvčí areálu Hana Hoffmannová.

Na Bublavě se lyžuje na červené i modré sjezdovce a v dětském parku. Výška sněhu na tratích tam dosahuje 35 centimetrů. Dobré podmínky nabízí také Plešivec, kde jezdí čtyři lanovky a lyžuje se na dvou tratích. "V posledních dnech se podařilo zasněžit další část areálu. Nyní rolbaři připravují sjezdovky. Na pátek připravujeme otevření LD Modesgrund," stojí na webu areálu. Dále jsou otevřené areály na Božím Daru, Potůčkách a v Mariánských Lázních. Mimo provoz zůstává zimní středisko v Aši.

Podle oslovených provozovatelů má většina krušnohorských penzionů i hotelů již plno. V Karlovarském kraji začínají od příštího týdne jarní prázdniny, horská města očekávají nával. Poslední volná místa zbývají třeba v hotelu Zelený dům na Božím Daru nebo hotelu Praha. Po nižší návštěvnosti v prosinci a lednu očekávají provozovatelé dobré tržby.

Turisté mohou vyrazit také na běžky. Společnost První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí Krušnohorské lyžařské magistrály, hlásí dobré podmínky. Ve čtvrtek ráno upravily rolby lyžařské trasy z Jelení, Abertam i Božího Daru. O den dříve upravily stopy v okolí Vysoké Pece, Vysoké Jedle, na Severní louce a trasy z Chaloupek k Vysoké Jedli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky lyžařské podmínky, sníh na horách, Karlovarský kraj, sjezdovka, Boží Dar, jarní prázdniny, Klínovec, lanová dráha, hotel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se lyžuje ve většině areálů, podmínky před víkendem jsou tam dobré  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.