Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karlovy Vary získaly ocenění za cestovní ruch a hotelnictví v soutěži Českých 100 nejlepších

Ocenění za cestovní ruch a hotelnictví získal Magistrát města Karlovy Vary ve 27. ročníku soutěže Českých 100 nejlepších, vyhlašované společností Comenius. Cenu převzala primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová ve Španělském sále Pražského hradu při slavnostním večeru vyhlášení oceněných, a to z rukou místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Věry Kovářové.

Soutěž Českých 100 nejlepších vyhlašuje panevropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko - technickou spolupráci Comenius od roku 1996. Cílem soutěže je v celonárodním měřítku nalézt, vybrat, zviditelnit a veřejně slavnostním způsobem ocenit "české subjekty z nejširšího spektra ekonomických aktivit, které dosahují vynikajících, mimořádných anebo pozitivně pozoruhodných výsledků". Udělená ocenění reflektují výsledky průzkumu, který každoročně provádí Comenius ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR mezi 35 000 respondenty. 

Letošní ocenění za cestovní ruch a hotelnictví byla udělena především těm, kdo prokázali mimořádné úsilí udržet cestovní ruch a pracovní místa i navzdory nepříznivým podmínkám uplynulých dvou covidových let. 

„Je to pro nás obrovská radost, myslím, že je to poprvé, co bylo město v této soutěži oceněno. Pro Karlovy Vary je cestovní ruch a lázeňství stěžejní obor, který nejen dává práci mnoha místním lidem, ale také je v našem podání natolik světově proslulý, že jej ocenilo i UNESCO zapsáním Karlových Varů jako součásti Slavných lázeňských měst Evropy na seznam světového dědictví. V uplynulých dvou letech jsme vynaložili velké množství práce i prostředků na to, abychom cestovnímu ruchu co nejvíc pomohli přežít nejhorší doby celosvětových lockdownů a omezení. Je pro nás satisfakcí, že to skutečně pomohlo, a nadto to ocenili i hodnotitelé,“ uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky ocenění za cestovní ruch a hotelnictví, soutěž Českých 100 nejlepších, Karlovy Vary získaly ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary získaly ocenění za cestovní ruch a hotelnictví v soutěži Českých 100 nejlepších  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.