Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Na opravu a vybudování dopravních hřišť vyčlenil kraj 300 tisíc korun

Dotaci ve výši 300 tisíc korun vyčlenila rada Karlovarského kraje na obnovu a vznik nových dopravních hřišť v Kraji. O peníze se přihlásili dva žadatelé, kteří za ně slíbili zkvalitnit zázemí a zlepšit výuku dopravní výchovy, opravit vodorovné značení, nakoupit nové pomůcky nebo vybudovat cyklotrail a pumptrack.

Program, který podporuje vznik nových a opravu stávajících dopravních hřišť, vyhlašuje Karlovarský kraj každý rok. Je určen především pro ta hřiště, která slouží k praktické výuce dopravní výchovy pro žáky 4. a 5. ročníků základních škol v regionu. Letos rada kraje vyčlenila dotaci ve výši 300 tisíc korun.

„Považuji za velmi důležité, aby byly děti kontinuálně seznamovány s pravidly silničního provozu v rámci dopravní výchovy. Tato výuka vyžaduje praktické ukázky, protože si děti některé ze situací, s nimiž se v rámci silničního provozu mohou setkat, vyzkouší na dopravním hřišti takzvaně nanečisto. Snažíme se proto podporovat provozovatele dopravních hřišť, aby dokázali zajistit nutné opravy či pořídit nové zařízení a pomůcky nezbytné pro výuku,“ uvedl neuvolněný zastupitel s gescí v oblasti dopravy Jan Bureš.

O dotaci se přihlásily dva subjekty. „O jedné žádosti musí ze zákonných důvodů rozhodnout Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém zasedání,“ uvedl kraj v tiskové zprávě. 

Žadatelem o dotaci byla příspěvková organizace Správa městských sportovišť v Mariánských Lázních, která by díky finančním prostředkům mohla doplnit a zkvalitnit zázemí a zlepšit kvalitu výuky dopravní výchovy 4. tříd na základních školách v Mariánských Lázních a blízkém okolí. Druhým žadatelem byl spolek Asociace záchranný kruh, který by z dotačních peněz zajistil na svém dopravním hřišti obnovu vodorovného dopravního značení, zakoupil ochranné helmy, figuríny postav pro ukázky výbavy a ochranných pomůcek a oblečení, zábrany a v rámci rozvoje e-mobility také e-koloběžky. Spolek by finance využil také na vybudování cyklotrailu a pumptracku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky Karlovarský kraj, dotace, dopravní hřiště, oprava, Jan Bureš, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na opravu a vybudování dopravních hřišť vyčlenil kraj 300 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.