Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kraj podpoří terénní a ambulantní sociální služby dotací

Téměř 1,5 milionu korun rozdělí Karlovarský kraj mezi terénní a ambulantní služby. Dotací je chce podpořit hlavně v nákupu automobilů či materiálního vybavení. Návrh na rozdělení schválila rada Karlovarského kraje na svém zasedání, teď ho musí ještě schválit zastupitelstvo.

„Naší snahou je pravidelná a cílená podpora sociálních služeb. Karlovarský kraj se na tyto snaží přispívat každoročně, a to prostřednictvím několika dotačních programů. V tomto případě chceme finančně pomoci poskytovatelům s nákupem automobilů či s pořízením materiálního vybavení, které má usnadnit manipulaci s uživatelem sociální služby v jeho domácnosti nebo při transportu,“ uved radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár (STAN).

Maximální částka, kterou mohou jednotliví žadatelé získat, je 200 tisíc korun na nákup automobilu a 150 tisíc korun pro pořízení materiálního vybavení sociální služby. Získání první zmiňované dotace doporučila rada kraje šesti žadatelům. Druhý program doporučila schválit dvěma žadatelům, a to na nákup schodolezu pro usnadnění pohybu klientů se sníženou mobilitou, zvedák pro jejich transport a rampu nezbytnou pro přesun osob na invalidním vozíku, a také na zakoupení rozkládacího zvedáku pro manipulaci s imobilními osobami.      

Celkem bylo na krajský úřad doručeno devět žádostí, jedena ale nesplňovala podmínky dotačního programu. O udělení dotací rozhodne zastupitelstvo na svém zasedání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Karlovarský kraj, dotace, terénní služby, sociální služby, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj podpoří terénní a ambulantní sociální služby dotací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.