Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sokolov koupil za 20 milionů korun od státu budovu bývalé hygienické stanice

Sokolov koupil za 20 milionů od státu budovu bývalé hygienické stanice v centru města. Radnice se obávala toho, že tam vznikne ubytovna. Nyní bude hledat využití, řekla novinářům starostka Renata Oulehlová (ANO).

"Když jsme se dozvěděli, že bývalá okresní hygienická stanice půjde do dražby, tak jsme se vyděsili, protože Sokolov má problémy s lidmi, kteří vydělávají na těch nejchudších, takže jsme se báli, aby to někdo nekoupil a neudělal z toho ubytovnu," řekla starostka. Nakonec město po dlouhém jednání mohlo koupit budovu přímo, a to bez závazků.

Prázdný několikapatrový objekt, který má i garáže, je v oblíbené lokalitě poblíž parku. Jsou v něm kanceláře se sociálním zázemím. Podle starostky je zachovalý, nepotřebuje nákladnou rekonstrukci.

Přestavbu ale zatím radnice odložila, až se situace na stavebním trhu uklidní. Do budoucna by tam mohly být například ordinace lékařů, které ve městě chybí, nebo zázemí příspěvkových organizací. Městské organizace jsou rozmístěné v různých objektech, tímto by se sjednotily do jednoho místa. Zázemí by zde mohli najít i zaměstnanci chráněných dílen, kteří nyní sídlí v nevyhovujících prostorech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sokolov.cz

Štítky ČR, správa, reality, Sokolov, Krajská hygienická stanice, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov koupil za 20 milionů korun od státu budovu bývalé hygienické stanice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.